Remunicipalització

CUP, ERC i Terrassa en Comú a favor de remunicipalitzar l’aigua

La Taula de l’Aigua organitzà ahir un debat amb totes les forces polítiques per saber quin era el seu posicionament sobre la gestió de l’aigua, un tema calent en l’agenda política i que en el cas de Terrassa a més coincideix amb la finalització de la concessió actual que té l’empresa, controlada pel grup AGBAR. Us deixem a continuació amb la notícia publicada pe Noticiari de Terrassa i Comarca:

Isaac Albert: ¿Parlar de l’aigua no és només obrir l’aixeta”

La CUP, ERC i Terrassa en Comú estan a favor de la municipalització de l’aigua de la ciutat de Terrassa
Laura Alastruey Terrassa

Afinal de 2016 s’acaba el contracte de concessió de 75 anys entre la ciutat i la Mina d’Aigües de Terrassa, empresa participada majoritàriament per Agbar-Suez. En aquest context, s’ha creat la Taula de l’Aigua a Terrassa per tal de generar un debat clar sobre la gestió de l’aigua que es vol a la ciutat.

Mostres de suport i rebuig
Durant el debat sobre la municipalització de l’aigua de Terrassa, hi ha hagut partidaris a favor i en contra d’aquest model de gestió. En general i a grans trets, la CUP, ERC i Terrassa en Comú hi estan a favor, mentre que el PP hi està en contra; I altres partits com C’s, CiU i el PSC no han mostrat una posició clara respecte el seu posicionament, ja que argumenten que necessiten més dades per tal de decidir què és el millor per a la ciutat.

La majoria d’arguments a favor han estat per l’evidència que “l’aigua és un bé i un dret públic”, com ha afirmat Bernat Chueca, representant de la CUP. Isaac

Albert, cap de llista d’ERC-Més ha recolzat la idea que “parlar d’aigua no és només obrir l’aixeta, sinó de mediambient, de núvols, rius, mars, etc”. A més, Albert es posiciona a favor d’un model integral de l’aigua i de gestió pública. Així mateix, Xavi Matilla, representant de Terrassa en comú també ha expressat la seva opinió dient que “el servei de l’aigua és excepcional i estratègic, l’aigua no ha de ser un recurs mercantilitzat i per tant la millor gestió és la directa”.

Respecte al no rotund de Gabriel Turmo, del PP, ha deixat clar que el sistema funciona: “Es tracta de tenir el millor servei i si es pot fer a través d’una concessió aquesta serà la nostra aposta”, i ha continuat dient: “Si tenim una cosa que funciona perquè canviar-la. No a la municipalització perquè serà més costós.

Javier Gonzàlez, de C’s no té clara la seva postura, ja que crec que “volem el millor servei amb el millor preu, ens és igual qui faci la gestió, el problema és garantir aquest servei”. Sàmper, representant de CiU, ha argumentat que “en el moment de crisi en què estem, aquest servei no ha d’implicar un augment, tant se val quin model sigui”. I finalment, Alfredo Vega, representant del PSC està a favor d’un ¿contracte programa amb la participació de la ciutadania, però el millor sistema no se sap”.

Talls d’aigua, admissibles?
Respecte a aquesta pregunta final, tots els partits han estat d’acord en què no s’ha d’arribar als extrems dels talls d’aigua, ja que és un bé i un dret de la ciutadania.

Article anterior

Los ecologistas piden a los partidos el veto al 'fracking'

Següent article

El Pla Hidrològic alterarà hàbitats i espècies al Delta

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *