Sin categoría

Greu afectació sobre el Llobregat. Trencament de la bassa de salmorres

Trencament de la bassa de salmorres!

Aquesta nit s’ha trencat la bassa de regulació de salmorres ,  situada  sota les instal·lacions que ICL manté a Sallent i  que serveixen per abocar  diàriament més de 4.000 Tm de runam al Cogulló.  El vessament  que ha provocat aquest trencament  ja ha afectat el Llobregat de manera seriosa.  El disbarat del Cogulló  ens anirà afectant  a tot@s de moltes més maneres, ja que els nostres polítics permeten que l’empresa continuï  abocant  i contaminant . Si, com manava la sentència del TSJC,  ICL hagués aturat l’abocament al Cogulló, aquesta bassa  no existiria.  Com més de pressa actuem, més disbarats evitarem.

Des de ProuSal insistim:

  • Els llocs de treball no poden ser l’excusa perquè ICL  deixi un deute enorme , econòmic i mediambiental . Treure el runam  també donaria  llocs de treball.
  • La ridícula fiança que ICL ha dipositat per tot  aquest disbarat és  només  de 8M€: si no augmenta, correm el risc  que l’empresa se’n vagi sense assumir la seva responsabilitat.
  • Una sentència penal i cinc contenciosos  condemnen  ICL en ferm,  la UE  ha obert dos expedients . Què més fa falta per obrir-nos els ulls?
20180601--Maude-Barlow
Article anterior

[CONVOCATÒRIA] El negoci de l'aigua: una amenaça per a la democràcia?

25Msala
Següent article

[Comunicat] La Campanya Remunicipalitzem l'aigua a BCN reorienta la seva estratègia després de la votació de la pregunta al Ple

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>