AccionsAigua és VidaAigua i Canvi ClimàticBARCELONAConvocatòriesEbre

Acció en defensa del Delta de l’Ebre i pel clima a Plaça Sant Jaume

Acció en defensa del Delta de l’Ebre i pel clima a Plaça Sant Jaume

Organitzacions ecologistes, moviments per la justícia climàtica i activistes de les Terres de l’Ebre convoquen una acció reclamant actuacions al Delta de l’Ebre i alerten de l’emergència climàtica.

El proper dimarts 7 de febrer, a les 19:30h, la Plataforma en Defensa de l’Ebre, Diàspora Ebrenca, Xarxa per la Justícia Climàtica i Aigua és Vida han convocat una acció a Plaça Sant Jaume (Barcelona) en el marc de les accions que s’estan duent a terme per a commemorar els 3 anys del temporal Glòria i la necessitats d’actuacions per a restauració i protecció del Delta de l’Ebre davant l’emergència climàtica.

El Glòria va evidenciar la fragilitat del Delta de l’Ebre. Després de dècades de polítiques hidràuliques basades en grans regadius, embassaments i transvasaments, han deixat el riu sense cabals i el delta sense sediments. L’enfonsament i la mort del Delta de l’Ebre serà un fracàs col·lectiu i una mostra de la inacció davant l’emergència climàtica que vivim. 

L’augment dels episodis meteorològics extrems, com el Glòria, i l’augment del nivell del mar són conseqüències de l’emergència climàtica que colpegen el litoral català. 

Està previst que es repeteixen de forma recurrent, tant les sequeres que patim, ara una de les pitjors dels darrers anys i, alhora, els temporals i les fortes inundacions, com les que vam patir amb el Glòria. L’emergència climàtica té aquestes dues cares de la moneda que cal combatre.  

La comunitat científica, els moviments climàtics i ecologistes demanem, fa anys, que les administracions competents posin en marxa mesures d’adaptació a l’emergència climàtica. Mesures necessàries i urgents per protegir tots els nostres rius, abandonar els grans projectes de regadius, deixar baixar els sediments, garantir els cabals ecològics i protegir els seus ecosistemes. Defensar els nostres rius, les nostres fonts de vida, és urgent.

 

Article anterior

[COMUNICAT] Exigim al govern de l’AMB portar al Consell Metropolità la remunicipalització de l’aigua de Ripollet

Següent article

[COMUNICAT] El Consell Comarcal del Maresme, liderat per ERC, impulsa la privatització de tota la gestió de l’aigua a la comarca