Fracking

ACS preveu reobrir Castor aquest mateix any

El grup constructor confia que els “problemes” sorgits al reservori després de la crisi sísmica es podran solucionar

Mentre el Ministeri d’Indústria prefereix continuar esperant en silenci, sense revelar el contingut dels informes tècnics elaborats sobre la crisi sísmica de Castor i la seva seguretat, el grup ACS, propietari majoritari del magatzem de gas, garanteix la viabilitat del projecte. La companyia constructora ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que aquest mateix any es podrà reobrir el polèmic reservori, tancat de manera temporal i sine die pel Ministeri d’Indústria al setembre. ACS, amb el 66% del capital d’Escal, societat formada per posar en marxa Castor, afirma que els “problemes” sorgits al dipòsit es podran esmenar.

El grup confia així en la discutida seguretat del dipòsit de gas, ubicat a 1.700 metres de profunditat sota el mar, clausurat pel Govern després de desencadenar-se una allau de 600 petits terratrèmols davant la costa del delta de l’Ebre i Castelló. “El grup ACS considera que, després dels oportuns estudis tècnics, actualment en curs, així com després de la corresponent auditoria tècnica i comptable, ja acabada i lliurada al Ministeri, els problemes esmentats se solucionaran satisfactòriament, motiu pel qual la planta podrà entrar en funcionament comercial el 2014″, diu ACS en un comunicat requerit per la CNMV.

En el mateix document, el grup presidit per Florentino Pérez explica que ACS va obrir les negociacions per a la ¿venda total de la seva participació” en el projecte Castor. La participació d’ACS en la societat propietària de Castor, Escal, va ser valorada el 2012 en 164 milions d’euros.

La previsió del principal propietari del projecte gasista ha en cès les alarmes del moviment social contrari al magatzem. La Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia exigeix el tancament definitiu del reservori de gas i el seu desmantellament. ¿Si s’hi torna a injectar gas, encara que sigui a baixa pressió, es tornaran a produir terratrèmols”, alerta Evelio Montfort, el seu portaveu.

La plataforma continua reclamant informació, denunciant la falta total de transparència en tot el procés. ¿Si ACS ha previst reobrir el 2014 perquè disposa d’una informació tècnica que nosaltres no tenim, el Ministeri també ha d’informar-ne la Plataforma”, afegeix indignat Montfort.

El ministre d’Indústria, José Manuel Soria, ha reiterat després del tancament temporal de Castor que el magatzem de gas no es reobrirà si no tenen la seguretat total que no es produiran nous terratrèmols si s’injecta gas al subsòl. Escal UGS ha confirmat que manté 120 operaris a la plataforma marina i la planta terrestre de tractament de gas en tasques de manteniment, en espera de conèixer la decisió del Ministeri d’Indústria.

L’empresa, que abans de la crisi sísmica va preveure posar en marxa Castor el 2014, no ha renunciat en cap moment a reobrir el reservori.

Font: La Vanguardia

Article anterior

Vídeo - Quina gestió de l'aigua volem? David McDonald

Següent article

Cataluña cambia la ley para prohibir el ‘fracking’

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *