Aigües Ter Llobregat (ATLL)

Aigua és Vida presenta la moció sobre ATL per a que els ajuntaments també puguin dir-hi la seva

Barcelona, 6 de març. La plataforma Aigua és Vida ha presentat avui la moció en la qual demana als consistoris abastits per Aigües Ter –Llobregat (ATL) que donin la seva opinió respecte al procés de privatització que està patint l’empresa.

Eloi Badia, membre de la plataforma, ha recordat que “la situació de serveis públics privatitzats a Catalunya és excepcional a nivell mundial per la seva profunditat”, i el procés actual sobre ATL “reforçarà aquesta situació creadora de conflictes”. Ha assegurat que “les úniques vies que té el sector privat per assegurar-se el benefici són els acomiadaments, la no inversió, l’augment tarifari i el monopoli sobre el mercat d’inputs secundaris”.

El que va ser gerent d’ATL entre 2004 i 2007, Antoni Sala, ha remarcat que la decisió de privatitzar ATL “és eminentment política” i que és un tema que ha estat sempre “sobre la taula i s’ha esperat el moment oportú”. També ha denunciat que “els ajuntaments han pagat un 50% del cost de la connexió a l’empresa i ara ni tant sols se’ls consulta”.

Per la seva banda, Enric Tello, cap del Departament d’Història d’Economia de la UB i president d’Ecologistes en Acció Catalunya, ha situat el debat de la municipalització Vs privatització en una lluita “històrica que porta dècades de tensions”, a l’hora que “la privatització comporta el fenomen conegut de captació del regulador per part del regulat”.

Mercedes Vidal, vocal de Medi Ambient de la junta de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, ha deixat clar “que els veïns i veïnes no acceptaran la privatització d’un altre servei públic”, i que “una gestió privada implica una pèrdua de democràcia”.

Finalment, Rubén Tello, del comitè d’empresa d’ATL, a més de mostrar el “profund desacord dels treballadors amb el procés de privatització”, ha deixat clar que “les condicions laborals tenen tots els números d’empitjorar si es privatitza l’empresa”.

Aquesta setmana la plataforma Aigua és Vida presentarà a tots els consistoris abastits per ATL la moció i en reportarà contínuament els resultats a través del seu web

Clica a continuació per veure la moció.

En breu pujarem el vídeo de l’activitat.

Contacte:

 

Article anterior

Ecologistas en Acción e Ingeniería Sin Fronteras Presentan hoy dos Proposiciones de Modificación de la Ley de Aguas estatal

Següent article

Els treballadors i treballadores d'ATLL en vaga el dia 6-03-2012

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *