RemunicipalitzacióSense categoria

Aigua és Vida promou a Vic un grup de treball per la remunicipalització de l’aigua

La plataforma veu opcions de poder recuperar la concessió de 99 anys

La plataforma d’entitats Aigua és Vida impulsa una campanya per explorar i debatre la remunicipalització del servei d’aigua de Vic. El tret de sortida el van donar divendres amb un acte a l’espai ETC coorganitzat amb la CUP, ICV-EUiA, l’Associació de Veïns del Remei i l’Assemblea pels Drets Socials d’Osona. Més enllà de donar arguments històrics, socials i jurídics a favor de la remunicipalització, es va crear un grup de treball per continuar les tasques.

Eloi Badia, d’Aigua és Vida, va definir el procés com a ¿esperançador”, ja que en la seva opinió ¿no ens estem trobant amb una concessió impecable”. I és que el cas de Vic és peculiar en el conjunt de Catalunya, no només perquè és de les poques ciutats d’una certa dimensió que tenint l’aigua privatitzada ho està en mans d’una empresa que no és del grup Agbar, sinó perquè la concessió no la va donar un ajuntament democràtic sinó que ho va fer l’administració franquista, el 1949, i per un període excepcionalment llarg de 99 anys.

Precisament l’advocat Antoni Iborra va fer una detallada intervenció analitzant els diferents flancs per on es podria atacar el contracte que l’Ajuntament de Vic va firmar amb el que s’acabaria convertint en Aigües Vic. Entre altres coses, va dir que no s’havia fet el manteniment adequat que comporta excessives pèrdues d’aigua en el recorregut de la presa de Forat Micó, a Sant Pere de Torelló, fins a Vic, i va qüestionar que l’Ajuntament rebi totes les contrapartides que estipula el contracte. Iborra també es va estendre a explicar els intríngulis que van fer que inicialment la concessió d’aigua es donés a una persona i finalment acabés anant a parar a unes altres. ¿Caldrà investigar molt més, però està clar que hi ha moltíssimes irregularitats”, va concloure sobre el procés actual.

Font: Josep Comajoan. Diari Nou9

Article anterior

Cal repensar el tema de l'aigua a Barcelona

Següent article

"L'aigua s'ha apujat un 70% en dos anys"

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *