Dret humà a l'aigua i al sanejament

Aigües de Mataró destinarà 65.000 euros al fons social

S’amplia la quantitat per compensar els rebuts de l’aigua de les famílies més desafavorides

L’estalvi del pas a la factura digital es destina a ajuts socials

La companyia municipal Aigües de Mataró preveu incrementar per a l’any vinent el fons social que manté des del 2012 amb un import de 65.000 euros. Així ho va anunciar el regidor i president de la companyia, Miquel Rey, arran de les demandes que es gestionen des de l’àrea de Benestar Social, per ajudar les famílies més desafavorides i castigades per la crisi que tenen dificultats per pagar els rebuts de l’aigua.

L’any passat es van compensar 977 factures de prop de 700 unitats familiars, per un import global de 51.350 euros. Fins al juny passat s’havien compensat 747 rebuts, que representen un import de 38.523 euros, quan la previsió per a aquest 2014 era destinar-hi fins a 60.000 euros.

Amb l’objectiu d’anar engreixant la quantitat econòmica d’aquest fons social es donarà continuïtat a la campanya que es va impulsar al gener perquè els abonats facin el pas a la factura digital. Això representa per a la companyia un estalvi econòmic d’uns 20 cèntims per factura que es deixa d’imprimir i enviar a cada domicili.

Segons va explicar Rey, per ara només és un percentatge reduït de 2.000 abonats d’un total de 52.000 els que ja s’han sumat a la iniciativa ecològica i solidària.“Som conscients que és un procés lent i que hi ha gent que està acostumada a rebre el paper i no farà el pas. No els podem obligar, però als qui ara es donen d’alta sí que els motivem a fer-ho”, explica el regidor.

L’estalvi econòmic podria arribar a representar uns 100.000 euros, a més del benefici mediambiental de suprimir el paper. Els ajuts són gestionats per Serveis Socials de l’Ajuntament, que apliquen els criteris fixats en el reglament municipal de prestacions econòmiques d’urgència social per decidir quines famílies s’hi poden acollir i de quina forma s’atorguen els ajuts.

Font: El Punt Avui

Article anterior

La Federación de Municipios recomienda cortar el agua si no se paga un recibo

Següent article

Santa Maria de Palautordera remunicipalitza l'aigua després de donar un mes a la Comunitat d’Aigües per resoldre les deficiències del servei

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *