Sin categoría

Ajuntament de Mollet: A què juguem? Passivitat d’ @AjMollet. Innoperativitat Comissió Servei Públic Aigua

L’aigua és un Dret Humà, mai un negoci

L’aigua és un Dret Humà essencial per a la vida reconegut per les Nacions Unides que mai hauria de ser un negoci. Latendència mundial de recuperar la gestió de l’aigua protagonitzada per les capitals europees París i Berlín entre d’altres importants ciutats és un fet real inqüestionable.

A Mollet la gestió de l’Aigua la realitza Sorea. SA de la multinacional francesa Agbar – Suez. El seu contracte finalitza elproper 2.020. A Novembre de l’any 2016, el Ple Municipal de Mollet va apropar per unanimitat una moció presentada pel grup ERC – Ara Mollet per a la creació d’una Comissió de seguiment del servei públic d’aigua. La moció esplicitament va acordar facilitar als seus membres tota la informació tècnica, econòmica i administrativa del servei, un cop analitzada tota la informació i posats en consideració els diferents models de gestió de l’aigua sotmetre’ls a informació pública i debat ciutadà. Així mateix, dotar de pressupost per als anys 2017 i 2018 els recursos necessaris per a fer efectius els acords anteriors.

Innoperativitat de la Comissió Servei Públic Aigua

Des de la Taula de l’Aigua de Mollet manifestem que si bé és cert que s’ha posat en funcionament la Comissió de seguiment del servei d’Aigua a Mollet i que en una moció presentada pel grup municipal Canviem Mollet l’Ajuntament de Mollet s’ha adherit a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública; la regidoria que dinamitza aquesta comissió dificulta enormement el seu bon funcionament. Des de novembre de 2016, quan es va aprovar en Ple la Comissió per l’estudi del servei d’aigua, fins a hores d’ara, Juny de 2018, només s’ha fet tres reunions!! En un any i mig. Des de bon principi que la Taula de l’Aigua de Mollet sol·licita l’històric de talls d’aigua a l’Ajuntament i que s’endegui una auditoria tècnica, econòmica i juridica per a per fer una correcte reversió del servei a la finalització del contracte que té l’Ajuntament amb la companyia privada.

La poca voluntat per a un bon funcionament està comportant que aquesta Comissió no s’hagi reunit des del passat 3 de Maig, no tingui data per a una propera reunió ni s’hagi assignat cap partida pressupostària per un correcte funcionament de la Comissió i per a la reversió del servei. Així mateix, en aquesta última reunió va haver el compromís de facilitar l’històric de talls d’aigua des del 2008 fins a hores d’ara i el contracte que va signar l’Ajuntament de Mollet amb Sorea l’any 2013. Des de la Taula de l’Aigua de Mollet, durant aquest mes i mig, en reiterades ocasions ens hem adreçat a l’Ajuntament perquè se li faciliti l’esmentada informació i una reunió amb els serveis tècnics atès que diverses qüestions econòmiques i tècniques referents al servei d’aigua no varen quedar prou clares en l’anterior sessió. Com són: 200.000 € destinats a fons de reposició i amortització; 315.795€ (18%) del percentatge d’inversió municipal; el benefici industrial de Sorea; el percentatge de pèrdues en xarxa, les
aportacions des dels aqüífers a la xarxa, etc. etc. L’única resposta de l’Ajuntament ha estat un breu i inconcret correu electrònic on ens diuen que quan tinguin les informació dels talls d’aigua ens la donaran en la propera sessió de la Comissió. Sense concretar-ne cap data.

Per tot plegat, la Taula de l’Aigua de Mollet fa públic que la passivitat i obstrucionisme de l’Ajuntament de Mollet està dificultant en tot el possible el correcte funcionament d’aquesta comissió, dilatant els temps sense cap justificació amb la conseqüent innoperativitat d’aquesta Comissió del servei públic de l’Aigua; impedint una autèntica, real i democràtica participació ciutadana en aquest procés convertint-la en un postureig inversemblant de la mateixa. Per tot plegat, ens qüestionem: A què juga l’Ajuntament de Mollet?

 

Article anterior

[Convocatòria] Cicle de conferències #GOVERNEMLAIGUA

Següent article

[Convocatòria] Xerrada: Què és el control social de l’aigua? Com el construïm?

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *