Sin categoría

Alerten que 70 granges ja aboquen purins per sobre del límit legal

Al tenir les basses plenes i estar tancades les 4 plantes de tractament on portaven els excedents 11 El sector adverteix que la retallada els aboca a estar “fora de la llei”

Unes 70 granges, el 20% de les 360 que fins fa dos setmanes portaven els seus excedents de purins a les quatre plantes de tractament d’Alcarràs, Miralcamp i Juneda, han començat a abocar dejeccions en terres de cultiu per sobre del límit legal, de 170 quilos de nitrats per hectàrea i any. Així ho van advertir ahir organitzacions agràries, que van insistir que la retallada a aquestes retribucions a les plantes per generar energia que prepara Indústria, i que ha portat a tancaries 29 instal·lacions de tractament amb cogeneració de tot Espanya, “situa els ramaders fora de la llei” quan “ja feien una gestió correcta” dels purins.

Representants d’UP, Jare, Asaja, de la Federació de Cooperatives i de l’Associació d’Empreses de Desimpacte Ambiental de Purins van fer aquestes declaracions després d’exposar la seua reivindicació d’una moratòria a la retallada a la subdelegada del Govern.

El sector ha recollit més de 700 al·legacions contra la retallada i prepara una nova manifestació pel març a Madrid. El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va instar a “complir la llei” sobre abocaments de purins i “no crear alarma”. “No sé de males pràctiques en cap granja”, va dir.Va afegir que hi buscaran solucions si no les posa l’Estat.

Font: Segre

Article anterior

El cànon de l'aigua i el fons Santos Torroella

Següent article

L'aigua de Llampaies no és potable per l'alt nivell de nitrats

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *