Remunicipalització

Alfés recupera la gestió municipal de l’aigua al trencar amb la concessionària

L’ajuntament d’Alfés ha posat fi al conveni amb l’empresa que gestionava el servei, Aigües de Catalunya, per diversos desacords per males prestacions, el principal, la seua oposició a la pujada de tarifes. Segons l’alcalde Hilari Guiu el consistori ha estat un any de negociacions amb la firma i, finalment, ha accedit a pagar uns 6.300 euros com a contrapartida per inversions i actuacions. Guiu va remarcar que l’ajuntament ja s’ha fet càrrec d’aquest servei i que a partir del març una persona es farà càrrec de dirigir-lo a jornada completa.

Per la seua part, l’ajuntament de Maials ja ha remès la seua petició per abandonar la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i, de fet, des d’aquest mes ja es proveeix d’aigua de boca del pantà de Riba-roja a través del Segrià-Sud. Segons l’alcalde David Masot a mitjan mes passat es va posar en període de proves la nova potabilitzadora municipal, la qual, en l’actualitat, ja funciona al màxim rendiment.

D’altra banda, s’ha licitat la renovació de la primera part de l’última fase de la renovació de la xarxa de canonades per un pressupost de 138.000 euros, que es farà aquest any, i que es completarà el vinent amb un altre projecte de millora que comportarà una inversió de 160.000 euros més. En total, la renovació de les conduccions haurà costat 1,2 milions, si es comptabilitzen la inversió feta ja i la que es farà.

Unanimitat en el consistori

La decisió de trencar amb Aigües de Catalunya SA va obtenir el suport de tots els grups a l’ajuntament d’Alfés. CiU i ERC, al govern i la CUP, a l’oposició.

Font: Segre

 

Article anterior

Vídeo - Roda de premsa de Torello #remunicipalitzemaigua

Següent article

Aigua és Vida defensa la remunicipalització del servei i alerta de tractes de favor a empreses

1 Comentari

  1. comunicacio2014asia
    30 gener, 2014 en 6:43 pm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *