Aigües Ter Llobregat (ATLL)

ATLL apujarà el preu de l’aigua un 4,9% el 2014

Aigües Ter Llobregat (ATLL) preveu augmentar un 4,9% el preu de la distribució d’aigua en alta l’any que ve, tot i que l’increment real del rebut serà aproximadament de l’1,2%, segons l’agència Efe, que cita fonts de la Generalitat

Font: Ara

El Consell de la Xarxa de Proveïment Ter Llobregat va acordar ahir un increment del 0,7% (el percentatge que ATLL cobrarà a les distribuïdores per portar l’aigua des de les grans potabilitzadores fins als dipòsits municipals), al qual s’ha d’afegir el cànon del 4,2% previst per al 2014, pactat després de la privatització d’ATLL, adjudicada a un consorci liderat per Acciona al desembre.

Amb tot, aquest augment global del 4,9% no serà el que finalment s’aplicarà al rebut de l’usuari. Això vol dir que el preu de compra de l’aigua suposa aproximadament només el 25% de les despeses totals de les distribuïdores de la xarxa d’un centenar de municipis de l’àrea metropolitana. A partir d’aquí, qui té la competència per repercutir o no en els costos són els ajuntaments. Així doncs, són els municipis els que decideixen finalment si traslladen tots els costos al consumidor, segons portaveus de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). D’aquesta manera, l’increment final de les factures als clients serà l’esmentat 1,2%.

El Consell de la Xarxa de Proveïment Ter Llobregat és l’organisme que es va crear quan es va privatitzar ATLL, i està presidit pel director de l’ACA, Jordi Agustí. A més, integren l’entitat cinc representants més de l’administració catalana, un de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i quatre vocals dels ajuntaments que donen el servei.

Article anterior

No et perdis #ValorAfegit: El negoci de l'aigua

Següent article

Desde 2008, con la crisis ya en marcha, el agua se ha encarecido un 65,6%

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *