Sin categoría

Avui Roda de Premsa – L’aigua està en perill d’extinció – Passa-ho!

Mentre veiem amb preocupació com la Unió Europea atempta contra la sobirania dels pobles i extralimita les seves competències, a Catalunya ens trobem a l’avantsala d’una privatització total del cicle de l’aigua. La pèrdua del servei públic d’aigua ja no té cap fonament objectius, es tracta d’un recurs financer. L’aigua, un dret humà, un bé comú i públic, està en perill d’extinció.
Dia: Dilluns 29 d’octubre de 2012

Hora: 17h

Lloc: Federació Catalana de ONG per al Desenvolupament, Carrer Tàpies, 1-3 08001 Barcelona

Les condicions del rescat que la Unió Europea (UE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI), l’anomenada Troika, estan imposant a Grècia inclouen la privatització de nombrosos organisme públics, entre ells, la privatització total dels serveis d’aigua d’Atenes i Tessalònica. A Portugal, la Troika preveu la privatització d’Aigües de Portugal i, a Itàlia, van demanar la privatització i liberalització de l’aigua, tot i que tot el país s’havia pronunciat en contra un referèndum constitucional guanyat per àmplia majoria.

La societat civil a tot Europa ha iniciat una Iniciativa Ciutadana Europea per fer front a aquesta onada neoliberal que com bé exposa Gabriela Zanzanaini (Directora d’Assumptes Europeus de Food & Water Europe): “aquest fet demostra com la Comissió ha perdut el contacte amb la realitat. Els seus arguments ideològics no es basen en fets justificables i s’arriba a l’extrem d’ignorar la voluntat democràtica dels ciutadans. Aquesta pressió és inacceptable i contrària als tractats de la UE”.

A Catalunya també estem patint aquesta pressió i la gestió d’Aigües Ter Llobregat està a punt de passar de ser un servei d’aigua a una línia de crèdit per la Generalitat, així la tarifa i el cànon d’aigua que pagarem en el futur ja no serà pel servei que se’ns proporciona sinó per fer front al dèficit de la Generalitat, un fet totalment improcedent que no estem disposats a acceptar.

Conferenciants:

  • Pablo Sánchez, de la Federació Sindical Europea de Serveis Públics (FSESP/EPSU), promotors de la Iniciativa Ciutadana Europea.
  • Luis Babiano, gerent de l’Associació Espanyola d’Operadors Públics d’Abastament i Sanejament (AEOPAS)
  • Moisès Subirana, membre de la Plataforma Aigua és Vida i d’Enginyeria Sense Fronteres

Contacte:

Plataforma Aigua és Vida: *aiguaesvida@gmail.com*

Moisès Subirana: 661*818*273 i Quim Pérez 647*915*639

Entitats convocants:

Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de GironaAteneu RocausAssemblea de Veïns Sant Genís dels AgudellsAttac-ACORDEMBadalona Indignada,Candidatura Autònoma de Treballadors i Treballadores de l’Administració de Catalunya – CATACCasal Independentista l’Ocell NegreCol·lectiu per a la Defensa del Medi Ambient de Sant Andreu de la Barca – DEMASABComissions Obreres – CCOOConfederació d’Associacions Veïnals de Catalunya – CONFAVC, Comitè d’empresa d’Aigües Ter – Llobregat, Comitè d’empresa de l’Agència Catalana de l’Aigua, Dia de la TerraEcologistes en Acció – EEAEnginyeria Sense Frotneres – ESFFederació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona – FAVBGent del TerGrup de Defensa del Ter – GDTIntersidindical Alternativa de Catalunya – IACInstitució Altempordanesa per a la Defensa i Estudi de la Natura – IAEDEN – Salvem l’Empordà,Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural – DEPANA, Plataforma d’Oposició als Transvasaments – POT, Plataforma en Defensa de l’Ebre – PDE,Plataforma ProusalUnió General de Treballadors – UGTXarxa de Consum Solidaris – XCS i Xarxa Nova Cultura de l’Aigua- XNCA

Article anterior

Recuperem el vídeo: Privatitzar l'aigua. Comerciar amb la vida

Següent article

Nota de Premsa - La Generalitat ja no governa l’aigua, ara ho fan els mercats

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *