Àrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)Dret humà a l'aigua i al sanejament

Barcelona lidera el rebut de l’aigua més car a Espanya

Les pujades aplicades els darrers anys deixen una mitjana de despesa de 482 euros l’any, el triple que a ciutats com Palència i el doble que a Madrid

Després de les contínues pujades que ha anat experimentant els darrers anys la factura de l’aigua, Barcelona s’ha consolidat en el lideratge de les ciutats més cares de tot Espanya. Segons un estudi de les tarifes del 2014 de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), els preus de la capital catalana només són superats pels de Múrcia i arriba a triplicar els de ciutats com Sòria o Palència i a duplicar a Madrid.

A l’estudi s’ha analitzat les 54 capitals de província, i s’hi constata que, si bé el cost fix de l’aigua a les ciutats catalanes no és el més car, la factura sí que esdevé de les més costoses de tot Espanya. S’ha pres com a areferència una llar amb un consum mitjà d’uns 175 m3, representatiu d’una família formada per tres o quatre membres. Vistes les variables, s’ha calculat que a Barcelona ciutat es paga una mitjana de 482 euros l’any.

A Múrcia, que encapçala el rànquing i és, per tant, la ciutat més cara, s’hi paguen 501 euros l’any. Per sota d’aquestes dues ciutat hi ha, per ordre, Palma de Mallorca (438 euros/any), Alacant (433), Cadis (429), Huelva (415) i Sevilla (394). Després de les ciutats andaluses i de Llevant, hi ha Tarragona, on la factura anual de l’aigua arriba als 379 euros de mitjana i Lleida, on s’hi paga 375 euros. El cost mitjà a Girona en canvi, se situa al 34è lloc.

Cada cop més car

Palència és la ciutat on el cost de l’aigua surt més econòmic, amb una mitjana de 145 euros l’any, seguida de Guadalajara (158) i Sòria (168). Aquests imports són tres cops més barats que el que paguen els barcelonins pel subministrament. En el cas de Madrid, a la part mitjana de la taula, s’hi paguen uns 271 euros l’any, gairebé la meitat que a la capital catalana.

El cànon de l’aigua, s’ha encarit més d’un 70% els últims tres anys a Catalunya, segons puntava ahir la CONFAVC.

Font: 20minutos

 

 

Article anterior

El 'fracking', doble amenaza para las zonas españolas con escasez de agua

Següent article

El Ayuntamiento de Cogollos Vega [Granada] someterá a consulta popular el rescate del servicio de gestión del agua

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *