Notícies

Brussel·les renya el govern pel baix cabal ambiental del pla de l’ebre

La Comissió Europea ha enviat una advertència al Govern espanyol en la qual qüestiona el cabal ecològic inclòs a la revisió del Pla Hidrològic de l’Ebre, que precisament avui, juntament amb altres plans hidrològics, serà sotmès a aprovació pel Consell Nacional de l’Aigua, el següent tràmit després del vistiplau donat a principis de setembre a la Confederació Hidrogràfca de l’Ebre.

En el seu requeriment, la Comissió apunta a la «inexistència de proves que el cabal contemplat -3.000 hm3 a l’any al tram finalgaranteixi la consecució del bon estat ecològic de les masses d’aigua» i defensa que es faci un «enfocament preventiu» per garantir «un nivell adequat de protecció del riu». Una desena d’oenagés han demanat al Govern que no aprovi avui els nous plans per «posar en risc la disponibilitat d’aigua en quantitat i qualitat i incomplir la directiva marc de l’aigua.

La comunicació que la Comissió va enviar a l’Estat espanyol al juliol arriba arran de la queixa presentada per la Plataforma en Defensa de l’Ebre i altres organitzacions ecologistes contra el pla de l’Ebre, entre altres.

La Comissió apunta que el pla hidrològic «no té en compte les necessitats d’aigua i sediments per complir la funció ecològica del riu» i inclou un total de 32 preguntes sobre diversos plans que l’Executiu havia de respondre en el termini de deu setmanes.

«Aquest document és una advertència que el que aprovarà el Consell Nacional de l’Aigua posa en perill el finançament europeu per a infraestructures importants per al desenvolupament agropecuari i mediambiental», va assenyalar ahir Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma de l’Ebre.

Les organitzacions ambientals i ciutadanes presents als consells de l’aigua de les demarcacions hidrogràfques intercomunitàries han demanat a la ministra Isabel García Tejerina que no aprovi la versió actual dels plans «perquè incompleixen la directiva marc de l’aigua de la Unió Europea, posen en risc l’assignació de fons europeus i suposen un perill per als serveis vitals que els ecosistemes aquàtics sans presten a la societat».

Font: El Periódico

Article anterior

ATLL, la privatització fallida que posarà a prova la unitat de Junts pel Sí

Següent article

[Jornada] 5-oct, Dia Mundial de l'Habitat

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *