Dret humà a l'aigua i al sanejament

CCOO de Catalunya denuncia que l’increment dels preus dels serveis bàsics per al 2014 farà augmentar la pobresa i la desigualtat

Increment desproporcionat en relació a la inflació i al poder adquisitiu de la majoria de la població

CCOO de Catalunya denuncia que l’increment de preus dels serveis bàsics que ha entrat en vigor l’1 de gener de 2014, com el transport públic, l’aigua o la llum, és desproporcionat en relació a la inflació i al poder adquisitiu de la majoria de la població.

El sindicat recorda que l’augment dels preus es dóna en un context de reducció d’ingressos de bona part de la ciutadania fruit de l’atur, de la congelació del Salari Mínim Interprofessional (SMI) i de les retallades en els salaris i en la revalorització de les pensions. Aquesta situació farà augmentar la pobresa i la desigualtat i tindrà efectes negatius per a la recuperació de l’economia.

CCOO impulsarà, amb la resta d’organitzacions socials i sindicals, noves mobilitzacions per rebutjar l’increment abusiu dels preus i les retallades socials i laborals i per reclamar un canvi de polítiques que permetin una sortida de la crisi amb més justícia i cohesió social.

Article anterior

El acceso al agua, una cuestión de poder

Següent article

Comunicat - Coordinadora d'Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya

2 Comentaris

  1. […] vía CCOO de Catalunya denuncia que l’increment dels preus dels serveis bàsics per al 2014 farà augme…. […]

  2. Sudaka Topo
    9 gener, 2014 en 7:39 pm

    Reblogged this on Sudaka Topo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *