Sense categoria

Cervera, Lleida i les Borges Blanques, les capitals de província amb l’aigua més cara

Cervera, Lleida i les Borges Blanques han estat les tres capitals de la província que el 2014 han tingut les tarifes de l’aigua de boca més elevades, segons les dades de l’observatori de preus de l’aigua per al consum de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). El preu de l’aigua per a subministrament de boca (per a un consum mitjà de 12 metres cúbics al mes) a Cervera va ser d’l,202 euros per metre cúbic, als quals s’afegeixen uns altres 0,593 euros del cànon de l’aigua i uns altres 0,186 euros de tarifa del clavegueram i depuració. En total van ser 1,981 euros per metre cúbic. Lleida ciutat se situa darrere amb 1,950 euros per metre cúbic, seguida de les Borges Blanques, amb 1,890 euros/metre cúbic. Uns preus calculats per l’ACA en municipis de més de 5.000 habitants així com les capitals de comarca i a partir de les ordenances municipals i els edictes de la Comissió de Preus de Catalunya. Darrere d’aquestes capitals hi ha Tàrrega (1,656), Mollerussa (1,572); la Seu d’Urgell (l,215);Tremp(l,109) i Balaguer (1,091). Les capitals amb la tarifa més reduïda van ser el Pont de Suert (0,925), Sort (0,894) iVielha (0,723), encara que en aquests tres casos el preu final que mostra l’observatori no inclou la tarifa de clavegueram i depuració.

Per la seua part l’alcalde de Cervera, Ramon Royes, va remarcar que el consistori no ha augmentat el preu de l’aigua en els últims quatre anys i va criticar el sistema de càlcul. “Hem sol·licitat una revisió del preu perquè paguem el doble d’aigua de la que consumim i amb una
mitjana molt més alta que la resta de la comarca”, va dir. Enric Mir, alcalde de les Borges Blanques, va apuntar que el consistori ha aplicat pujades del 5% i aquest 2015 només l’increment del cànon de l’ACA. A més, va destacar la inversió en instal·lacions i clavegueram, i la creació d’una tarifa social.

Font: Segre

Article anterior

El dia mundial de les zones humides al Delta de l'Ebre

Següent article

La Paeria mantiene la tarifa del agua, aunque la concesionaria quería incrementarla un 12,7%

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *