Sin categoría

[Comunicat] La Campanya Remunicipalitzem l’aigua a BCN reorienta la seva estratègia després de la votació de la pregunta al Ple

L’objectiu és aconseguir majories als plens de BCN i l’AMB

per l’Aigua Pública i Democràtica

Presentem Recurs de Reposició

per reactivar la Consulta Ciutadana

 

El passat divendres 25 de maig la campanya Remunicipalitzem l’Aigua a Barcelona va realitzar una assemblea per informar de l’estat de la qüestió sobre la consulta ciutadana i acordar col·lectivament quines havien de ser les properes passes a donar per aconseguir que l’aigua, un bé essencial per a la vida, a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana es gestioni de forma pública amb participació ciutadana.

Recursos administratius i jurídics per tombar la decisió del Ple contra la pregunta

L’equip de coordinació de la campanya va informar de les possibles vies administratives i judicials que teníem per impedir que la participació ciutadana a Barcelona quedés enterrada sine dia (petició de dictamen a la Comisió d’Empara de les Iniciatives Ciutadanes, queixa a la Sindica de Greuges de Barcelona, Recurs de Reposició i Contenciós Administratiu). La iniciativa Remunicipalitzem l’aigua a Barcelona ja ha posat en marxa les tres primeres accions i reserva el Contenciós Administratiu a l’espera del resultat de les tres vies posades en marxa.

Perquè la consulta ciutadana es pugui realitzar cal que PSC, PdeCat, CUP, PP i C,s reconsiderin el seu vot del Ple del 10 d’abril passat i en un nou Ple municipal donin suport a la Consulta Ciutadana. La CUP ja ha manifestat el seu suport a que la ciutadania pugui decidir però incomprensiblement PSC, PdeCat, PP i C’s persisteixen en no voler que a Barcelona la democràcia faci un salt endavant.

De ben segur que els barcelonins i barcelonines a les properes eleccions municipals de maig de 2019 recordaran com han estat menyspreades, qui ha acontentat els interessos de la multinacional francesa Agbar que fa negoci amb un Dret Humà essencial per a la vida com l’aigua i qui dinamita la participació ciutadana per a satisfer els seus (PSC, PdeCat, PP i C,s) interessos electoralites.

Gran motivació de la Campanya Remunicipalitzem l’Aigua a Barcelona

Durant l’Assemblea es va presentar el Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica com eina per, barri a barri, sumar a la campanya moltes més organitzacions barcelonines. També es va presentar una nova web com a eina a la xarxa d’informació (argumentari, formació, actes…) i d’intercanvi (possibilitat de resoldre dubtes….).

L’Assemblea va acordar potenciar el treball d’incidència política amb el principal objectiu d’aconseguir majories plenàries a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana per l’Aigua Pública i Democràtica. Així mateix, en un taller participatiu es varen recollir un munt de propostes i valoracions per millorar el potencial del Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica, la incidència política sobre les diverses forces polítiques de Barcelona i la nova web presentada.

La jornada va ser molt productiva. Vàrem poder socialitzar l’argumentari per la remunicipalització de l’aigua, vàrem treballar col·lectivament el camí a seguir i ens vàrem emplaçar a retrobar-nos el 5 de Juny, dia mundial del Medi Ambient, per activar les comissions de les diferents temàtiques.

Grups1 Grups2 Grups3

Recull de premsa:

Nació digital

Article anterior

Greu afectació sobre el Llobregat. Trencament de la bassa de salmorres

Següent article

[COMUNICAT] Presentació del recurs de reposició a l'Ajuntament de Barcelona. Pel dret a la participació!

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *