Aigua és VidaÀrea Metropolitana de Barcelona (ÀMB)BARCELONASin categoría

[Comunicat] Nou atac d’Agbar a la Democràcia. Petició al seu Consell Assessor

Nou atac d’Agbar a la Democràcia

Sol·licitem al Consell Assessor de Transparència, Participació i Acció Social d’Agbar que insti a la multinacional a retirar les demandes que tenen per objectiu no permetre les Consultes Ciutadanes a Barcelona

S’escriu Aigua es llegeix Democràcia

La multinacional francesa Agbar-Suez i la Camara de Concesionarios y Empresas del Sector Público (CCIES), de la qual un dels directius d’Agbar n’és vicepresident, han presentat dues demandes al Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 i 11 de Barcelona contra l’Ajuntament de Barcelona per l’acord democràtic que el Ple del Consell Municipal del 26 d’Octubre va prendre per majoria. Aquesta decisió va ser possible gràcies al vot afirmatiu de BeC, CUP i ERC, i l’abstenció de PSC i PdeCAT, per realitzar les Consultes Ciutadanes sobre la gestió de l’aigua i el canvi de nom de la Plaça Antonio López.

Aigua és Vida i la FAVB consideren que aquest acord de ple és un primer pas per obrir el debat de l’aigua a la ciutat, la gestió de la qual sempre s’ha decidit en despatxos, i de forma opaca. Cal recordar que aquesta empresa mixta controlada per Agbar ha estat anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) atès la seva il·legalitat. Una gestió pública i democràtica és l’única forma de gestió de l’aigua que garantirà en un futur el Dret Humà a l’Aigua i el Sanejament per a les veïnes, la preservació dels ecosistemes que garanteixen l’abastament i l’afrontament dels grans reptes com és l’adaptació al Canvi Climàtic. En definitiva, considerem que el control ciutadà comportarà un aprofundiment en la democràcia que ens ha de permetre posar la vida al centre, enlloc de posar-hi els beneficis d’una multinacional.

Per tot això, els recursos presentats son un nou atac a la democràcia perpetrat per la multinacional AGBAR. L’actitud d’AGBAR per impedir les Consultes Ciutadanes a Barcelona és una clara mostra de com la transnacional francesa sap que la ciutadania de Barcelona no vol que es faci negoci i s’extreguin beneficis milionaris amb un Dret Humà com és l’aigua. Agbar pretén mantenir els seus milionaris i vergonyosos guanys gràcies a contractes acordats en despatxos amb polítics que no ens representen i que fins i tot el TSJC ha anul·lat per la seva il·legalitat.

Per tot plegat, Aigua és Vida i la FAVB sol·liciten als membres del recentment creat Consell Assessor de Participació, Transparència i Acció Social remunerat per la multinacional a què insti a Agbar a retirar aquests contenciosos i deixin de dificultar l’aprofundiment democràtic que des del Consell d’Associacions de Barcelona, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona i el teixit associatiu barceloní hi treballen des de fa molts anys.

Article anterior

[Comunicat] Nou intent de rentat de cara d’AGBAR. La creació d’un Consell Assessor amb expolítics i acadèmics remunerats és un intent d’Agbar de crear un fals organisme de participació.

Següent article

Enorme satisfacció i agraïment. En només 15 dies 77 entitats adherides i "Premi Ciutat de Barcelona"

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *