Dret humà a l'aigua i al sanejament

Concentració a Salt per demanar que es reobrin les fonts de la vila

Una quinzena de persones van aprofitar ahir la visita de l’equip del síndic de greuges de Catalunya a Salt per reclamar la reobertura de les fonts del municipi, ja que la gran majoria porten tancades des de l’any 2007. La concentració va ser convocada per la plataforma l’Aigua és Vida i Independents per Salt, que precisament es van reunir amb el síndic per tal de plantejar-li aquesta qüestió, que ja li havien fet arribar per escrit mesos abans. Segons va explicar el portaveu d’Independents, Ferran Burch, el síndic els va respondre que encara no hi ha una resolució feta, ja que fa aproximadament un mes i mig que van demanar informació sobre aquest tema a l’Ajuntament i encara no han rebut resposta.

El tancament de les fonts de Salt ha estat motiu de debat a la vila en els darrers mesos. L’equip de govern, en mans de CiU, va argumentar que les fonts estan tancades per motius econòmics i sanitaris, ja que molta gent en feia un mal ús i això feia que es perdés molta aigua i hi hagués perill d’infeccions. Tanmateix, des d’IpS, la plataforma Aigua és Vida i altres col·lectius, com ara la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, han demanat en nombroses ocasions que es tornin a obrir perquè es pugui garantir un dret fonamental a les persones que tenen menys recursos.

Font: Diari de Girona

Article anterior

El consumo de agua cae un 18% en la última década en Barcelona

Següent article

En 2008, la tarifa del agua subió un 11,41%; en 2009, un 14,85%; en 2010, un 1,85%; en 2011, un 3%; también un 3% en 2012, y un 8,9% este año (Terrassa)

1 Comentari

  1. […] vía Concentració a Salt per demanar que es reobrin les fonts de la vila | Aigua és Vida. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *