Aigua és VidaAigua Pública

Conclusions del “XII Congreso Ibérico de Gestión y Planificación del agua”

Del 26 al 28 de gener de 2023, coorganitzat per la Fundación Nueva Cultura del Agua i la Universitat de Múrcia, es va celebrar el XII Congrés Ibèric de Gestió i Planificació de l’Aigua sota el lema “Mirant als rius des de la mar: vells i nous debats per a una transició hídrica justa”. Durant aquests tres dies, 130 participants d’Espanya, Portugal i altres països vam celebrar quatre sessions plenàries, corresponents a diverses àrees temàtiques, i es van presentar un centenar de comunicacions, dotze ponències plenàries i tres sortides de camp per a conèixer les problemàtiques en el territori.

Com a Enginyeria Sense Fronteres i Aigua és Vida vam ser presents i vam presentar dues comunicacions en l’àrea temàtica de “Agua, conflictos y movilizaciones sociales: creando modelos de gobernanza para la defensa del bien común”. Vam presentar la proposta d’indicadors per al cicle de l’aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que conté indicadors per a avaluar la garantia del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament, la qualitat de la governança del servei i altres aspectes fonamentals com l’equitat i igualtat de gènere. També vam presentar un conjunt de propostes per a adaptar el cicle de l’aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona al context de crisi climàtica, reducció de la garantia de subministrament i augment d’impactes com ara la sequera que vivim avui dia.
Agraïm a la Fundación Nueva Cultura del Agua pel seu esforç en l’organització dels Congressos Ibèrics, que edició rere edició aglutinen al món de l’acadèmia i al món activista. Dos sectors que han de caminar junts per a perseguir els objectius de millora dels cicles de l’aigua i la garantia dels drets associats a l’aigua.

 

Ja es poden consultar les Conclusions del “XII Congreso Ibérico de gestión y planificación del agua”.

Article anterior

Manifest per la justícia de l'aigua

Següent article

[COMUNICAT] Davant la sequera, seguim reclamant nova cultura de l'aigua