Sin categoría

Convocatòria – L’estafa sòlida dels “Mercats Líquids” organitzada pels governants de Catalunya i l’Estat

Convocatòria

Dia: Dimecres, 16 de novembre
Hora: 8.30h
Lloc: Hotel NH Constanza
(c/ Deu i Mata, 69-99, Barcelona)


El proper dimecres 16 de novembre a l’Hotel NH de Barcelona (C/ Deu i Mata, 69-99) es reuneixen responsables polítics – com per exemple, el Sr. Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, o la Sra. Marta Moren,  directora general de l’Aigua del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) –  així com les principals empreses del sector del tractament de l’aigua, en un acte informatiu del Pla de Gestió de les Conques Internes de Catalunya on es tractaran les possibilitats de negoci amb la nostra aigua. En particular, es tractarà qui s’endurà el negoci de la gestió de les infraestructures pagades amb diners públics, com són les de dessalinització i reutilització i, que com el mateix full informatiu oficial diu, són els “Mercats Líquids” que mouen mil cinc-cents milions d’euros.

La plataforma “Aigua es Vida” considera que aquests “Mercats Líquids” són un negoci il·legítim perquè abans de facilitar el fer jocs financers a les empreses, les administracions públiques han de vetllar per un abastament suficient i de qualitat per a la població.

“Aigua és vida” considera que la justificació de l’entrada de les empreses privades en la gestió de les infraestructures, que nosaltres hem pagat amb els nostres impostos, per sanar el deute permès pels successius governs de la Generalitat és infundada. Si els diners recaptats mitjançant les tarifes no es destinessin a pagar els beneficis dels accionistes d’aquestes empreses i multinacionals podríem gaudir d’una gestió econòmica viable, eficient, transparent i equitativa. Si la gestió es privatitza, o es creen els anomenats mercats líquids, els beneficis no revertiran en la prevenció de la contaminació, si no en solucions de final de canonada, i tampoc es promouran ni l’estalvi ni l’equitat social de les tarifes si no l’increment de clients i els consums a la recerca de més benefici.

El model de finançament, les obres a prioritzar i el model de gestió són assumptes d’un interès social bàsic per a tots els sectors de la població i no només dels que poden pagar 1.200 € més 18% IVA per a poder accedir a una informació. Atès que no existeix cap espai participatiu legitimat obert a la ciutadania, aquesta forma d’actuar deixa de banda el reconegut dret ciutadà a tenir la suficient informació ambiental i a poder participar en la presa de decisions, incomplint de forma evident la normativa europea vigent (Conveni Aarhus i la Directiva Marc d’Aigua).

Un cop finalitzi l’acte es penjaran tots els materials a http://economiaverdefuturonegro1.wordpress.com/

 

Per a més informació:

Annelies Broekman: 650332416

aiguaesvida@gmail.com

Article anterior

Vídeos sobre la mercantilització de l'aigua

Següent article

Acció a l'hotel NH avui a les 8.30h

2 Comentaris

 1. Sr o Sra Token,

  En primer lloc senyor o senyora token manifestar que alguna cosa ha d’amagar quan no s’identifica i escriu sense que ningú sàpiga qui és, per la qual cosa, li prego que informi a tothom que pugui llegir-nos de qui és vostè.

  En segon lloc, no m’agrada gens ni mica el seu to amenaçador quan diu que Aigua és Vida, perjudicarà als treballadors. Més quan és l’Agència Catalana de l’Aigua és qui ha manifestat que farà un ERE i els treballadors d’ATL encara desconeixen el seu futur davant les propostes de privatització de l’empresa. Convendria recordar que els Comitès d’Empresa d’aquestes dues empreses públiques formen part d’Aigua és Vida. Insinua que els comitès aniran en contra dels treballadors o simplement manifesta que l’administració actuarà amb repressió i represàlies.

  La resta de fal·làcies li respondré a partir del programa de la pròpia jornada. Em disculparà, però en aquests moments no tinc més temps. Si ho desitja pot anar responen.

  Quim Pérez

 2. Token
  15 novembre, 2011 en 4:50 pm

  Està bé això! Sabeu més que les persones que aniran a les jornades. Una presentació sobre el pla de gestió ja suposa parlar de les possibilitats de negoci??? I sí, aquest tema interessa a tota la població. Per tant, et pots adreçar al web de l’ACA, on està penjat al pla i s’ha fet difusió des de la seva aprovació als mitjans de comunicació. Sobre el preu de la jornada, parla amb els organitzadors, que s’encarreguen de pagar tot l’acte i tenen dret a posar el preu que vulguin. I oh, sorpresa, resulta que no és Agbar, si no Unidad Editorial, una empresa que es vol guanyar la vida com cap altre. I gràcies per la demagògia. Al final perjudicareu a tots els treballadors de l’ACA i ATLL. Us felicito.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *