Convocatòries

Convocatòria – Roda de premsa de presentació de la campanya de la ILP d’habitatge i pobresa energètica al Parlament

Roda de premsa de presentació de la campanya de la ILP d’habitatge i pobresa energètica al Parlament

Dia: 18 de desembre

Hora: 12h

Lloc: c/ Leiva, 44 (seu PAH Barcelona)

A Catalunya hi ha 50 desnonaments cada dia, a les ja més de 110.000 execucions hipotecàries iniciades des de 2008, cal sumar-hi la creixent problemàtica dels desnonaments per impagament de lloguer. Així mateix, més de 320.000 famílies pateixen pobresa energètica, perquè no poden mantenir les seves llars a temperatura adequada, o ja han patit talls de subministrament.

Davant d’aquesta realitat cada vegada més alarmant, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC han presentat una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va ser admesa per la mesa del Parlament el passat 13 d’octubre. 

La ILP al Parlament introdueix mesures de segona oportunitat per a les persones sobreendeutades; impedeix les execucions hipotècaries de famílies vulnerables; reivindica la garantia d’un lloguer social per les famílies en risc de desnonament; obliga a la creació d’un parc públic de lloguer a partir dels pisos buits propietat d’entitats financeres; i impedeix els talls de subministraments bàsics que afectin a persones en situació de vulnerabilitat.

La roda de premsa començarà a les 12h i contarà amb la presència de:

  • Carlos Macías, Portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.
  • Maria Campuzano, Portaveu de l’Aliança contra la Pobresa Energètica.
  • Vanesa Valiño, Portaveu de l’Observatori DESC.

Coincidint amb la roda de prensa, farem públic el vídeo de la Campanya per la ILP d’Habitatge#AvuiEsPot, al qual hi ha participat personatges del món de la cultura i el periodisme com Jaume Barberà, Aina Clotet, Marina Rossell, Gerard Quintana i Mayte Martín.

Amb la finalització de la roda de prensa s’iniciarà la campanya de recollida de signaures amb l’objectiu de superar les 50.000 signatures necessàries perquè la ILP es debati al Parlament.

Article anterior

Acciona llevará a la Generalitat a los tribunales si le quitan ATLL

Següent article

CCOO de Catalunya considera que la revisió de l'adjudicació d'Aigües Ter Llobregat (ATLL) ha de preveure, també, el retorn a ser empresa pública

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *