Sin categoría

[Crida] Mobilització 19 Març a Terrassa. “S’escriu aigua, es llegeix democràcia”

“S’escriu aigua, es llegeix democràcia”

Crida a la mobilització per al 19 de Març a Terrassa

En suport a la remunicipalització de l’Aigua

i de les institucions democràtiques

La remunicipalització de l’Aigua com un bé comú arriba a Catalunya

La remunicipalització de l’aigua és una tendència mundial que ha arribat de forma imparable a Catalunya. Destacats municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona com Santa Coloma, Sant Cugat i Barcelona han aprovat als seus plens municipals la seva voluntat d’estudiar la gestió pública del servei d’aigua. Aquest mes de gener ho farà el de Badalona i el govern de Ripollet ha manifestat amb claredat que remunicipalitzarà durant aquest any 2017. Altres municipis d’arreu de Catalunya com Girona, La Bisbal d’Empordà, Vidreres, Sant Hilari de Sacalm, etc estudien la recuperació directe de la gestió d’aquest bé comú. Afegint-se a l’onada mundial de remunicipalitzacions de grans ciutats com París, Berlín, Buenos Aires, Budapest, Grenoble, Montpelier, Nàpols, Valladolid, etc.

Així mateix, Terrassa és la primera gran ciutat a Catalunya que recuperarà la gestió directa de l’aigua per a la ciutadania. No obstant, el procés de reversió del servei que per concessió de 75 anys van signar Mina de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa que va concloure el passat 9 de desembre de 2.016 ha estat ferotgement qüestionat per la companyia. Posant-li tota sèrie d’entrebancs que van més enllà del que ha de permetre una democràcia del Segle XXI.

Mina de Terrassa crida a l’ordre a l’Ajuntament de Terrassa i al seu alcalde

Mina de Terrassa – Agbar, sistemàticament s’ha negat a facilitar informació essencial pel procés normativitzat de liquidació de la concessió del servei d’aigua. Impedint, la reversió dels que a hores d’ara ja són béns de l’Ajuntament de Terrassa. Tampoc ha facilitat informació tècnica i l’accés a inspeccionar instal·lacions del servei d’abastament d’aigua municipal. Aquest qüestionament a les lleis i acords del Ple Municipal que impedeixen el dret a la recuperació del servei d’aigües que per llei és titularitat de l’Ajuntament el considerem un greu atac a la democràcia.

Com si no n’hi hagués prou. Mitjançant una campanya de pressió i assetjament de gran part dels lobbys econòmics i industrials de Terrassa s’ha qüestionat el treball i la independència de l’Ajuntament i de l’alcalde de Terrassa. Se’ls ha acusat de maltractament a la companyia Mina-Agbar, amb crides a l’ordre al seu alcalde a ser “especialment sensible i curós” amb determinats interessos econòmics i empresarials.

La gestió pública de l’Aigua es apoderada pel Parlament Ciutadà de Terrassa

Tanmateix, la ciutadania és mou i no pensa parar quieta i sotmesa. Davant el nou repte d’aconseguir una gestió municipal pública i democràtica del servei d’aigua exemplar a Terrassa, el passat dissabte 21 de febrer al Parlament Ciutadà de Terrassa, promogut pel Consell d’Entitats de Terrassa, la ciutadania organitzada ha dit lliurement i amb rigor la seva. S’apoderava, debatia i acordava sobre com considerava que havia de ser el nou model de gestió pública d’aquest bé comú tan preuat i tan essencial per a la vida.

El ric debat ha analitzat i pres decisions sobre la preservació dels ecosistemes aquàtics que són font de l’abastament, la cura dels treballadors, la qualitat del servei, la governança, el règim econòmic, la consideració de l’aigua bé comú i el respecte a l’aigua i al sanejament com a Dret Humans fonamentals.

Crida a la mobilització per la remunicipalització de l’aigua

i en defensa de la democràcia. 19 de Març, Terrasa.

L’anàlisi i acords de com ha de ser aquest nou model de gestió ha estat reforçat amb la petició de suport de la Taula de l’Aigua de Terrassa i Aigua és Vida a una crida a tota la ciutadania, als grups polítics, sindicats, entitats, associacions de veïns i col·lectius a la mobilització en defensa de la remunicipalització de l’aigua i per la independència de les institucions democràtiques: “S’escriu aigua, es llegeix democràcia”.

La proposta de mobilització ha estat per al proper 19 de Març en un context de celebració del proper Dia Mundial de l’Aigua (22 de març). Les més de 100 persones assistents al Parlament Ciutadà de Terrassa han donat per consens ple suport aquesta mobilització.

Així mateix, la Taula de l’Aigua de Terrassa convoca una reunió conjunta, pel dia 31 de gener, a les 18h al Casal Cívic Segle XX de Terrassa, per tal d’organitzar conjuntament la convocatòria, la redacció del manifest i preparar la logística de l’acte.

 

Article anterior

[Vídeo] Per què la gestió de l'aigua com a bé comú no pot estar en mans privades? Ho pots veure al 30minuts: "La Batalla de l'Aigua"

Següent article

La jutge desestima el recurs de Mina en contra de la municipalització de l’aigua a Terrassa

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *