Sin categoría

Defensaran un cabal digne per al Ter en un gran acte a Barcelona el 4 de febrer

L’últim mes cap dia s’ha arribat al mínim fixat en el pla del 2006

La Taula del Ter, entre govern i entitats del territori, es constituirà el 2 de desembre

La plataforma Aigua és Vida, el Consorci del Ter (constituït pels 62 ajuntaments de la conca fluvial), les comunitats de regants del Baix Ter, diverses entitats de la societat civil i bona part dels partits han decidit convocar un gran acte reivindicatiu pel Ter a Barcelona el 4 de febrer. Serà una concentració a la plaça Sant Jaume amb l’objectiu de lliurar un manifest al president de la Generalitat i sobretot, segons destaca el portaveu d’Aigua és Vida, Pau Masramon, que la demanda d’un cabal digne pel Ter sigui percebuda als mitjans nacionals.

La protesta serà uns dos mesos després que es constitueixi la Taula del Ter anunciada pel conseller de Territori, Josep Rull, entre govern i entitats del territori. Masramon explica que ja ha rebut una trucada de la conselleria per convocar-lo el 2 de desembre a la seu de la Generalitat a Girona per la primera reunió de la taula. Masramon, però, deixa clar que no volen “pedaços” i avisa que “ningú es deixi enganyar”: “La Terdependència de l’àrea metropolitana de Barcelona (5,5 milions de persones) no s’arreglarà ni dessalant ni recuperant aigües grises ni estalviant. Ni sumant les tres. No és una solució creïble matemàticament i en qualsevol cas no serien solucions estables i encara menys definitives.”

Situació dramàtica

Mentrestant la situació és “realment dramàtica” al riu, segons Masramon. Els mesuratges diaris al pont de la Barca a Girona mostren que la primera quinzena de novembre cap dia s’ha arribat a 4,60 m³/s, el mínim fixat en el pla de cabals del 2006. De mitjana, s’hi ha estat un 30% per sota (3,19 m³/s) i han deixat de baixar més d’1,8 milions de metres cúbics. De fet, ja és un mes sencer d’incompliments, perquè l’últim dia legal va ser el 16 d’octubre. Masramon destaca a més el “baixíssim” nivell dels “dos dipòsits” de Barcelona: Sau i Susqueda estan al 49% quan fa un any estaven entre el 75% i el 80%. “La sequera és inevitable”, alerta.

Font: El Punt Avui

Article anterior

Terrassa, referent en aigua pública

Següent article

L'alcalde de Reus portarà Gas Natural a la fiscalia

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *