Sin categoría

Deixen de pagar l’aigua perquè el preu és injust

Font: Segre

L’alcalde de Guissona, Xavier Casoliva (ERO, va anunciar en el ple celebrat dimarts que el consistori ha deixat de pagar l’aigua al consell de la Segarra “perquè té un preu desorbitat i desproporcionat”. Els diners s’ingressaran en un compte fins a aclarir la situació.

Segons Casoliva, el preu solidari en els 21 municipis de la comarca s’estableix en gairebé dos terços pel nombre d’habitants i només un terç pel consum. A Guissona, amb més de 6.500 persones, el cost anual és una taxa fixa pel conjunt de veïns de 250.000 euros i una de variable segons el consum d’uns 100.000 euros.

Per Casoliva, es donen situacions “paradoxals”, com que poblacions amb menys de cent habitants i moltes granges paguin l’aigua a un preu molt inferior que a Guissona i Cervera, malgrat que el seu consum és proporcionalment més alt. El fet que el cens tingui més pes que el consum, va dir l’alcalde, també fa inviable usar pous com a alternativa per al subministrament.

Fins al passat mandat, Guissona havia pagat part de l’aigua amb fons del consistori, cosa que Casoliva veu “inviable” davant de la crisi. “Hem de repercutir-ne el cost als veïns”, va dir l’alcalde. La taxa de l’aigua va pujar un 100% l’any passat i el 2013 pujarà un altre 5%.

Article anterior

Apujaran el preu de l'aigua a Blanes, Lloret i Tossa

Següent article

AVSA recurre la adjudicación a Agbar del suministro de agua de Barcelona

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *