Sin categoría

Denuncien l’alcalde de Súria per prevaricació en les obres d’Iberpotash

Font: <a href="http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2013/01

L’alcalde de Súria, el convergent Josep Maria Canudas, ha estat denunciat per un delicte de possible prevaricació per l’inici d’unes obres de l’empresa minera Iberpotash [a la imatge] sense que el Pla Especial Urbanístic hagués estat aprovat. En concret, es tracta de la construcció d’una rampa d’accés a la mina de Cabanasses i d’una pista provisional per accedir a aquestes obres. La denúncia, interposada per l’advocat Christian Morrón, de l’Estudi Jurídic Ambiental, estima que Canudas va incórrer en “una infracció urbanística molt greu” en permetre l’inic d’aquestes obres sense la llicència pertinent.

De fet, el bufet de Morrón ja va denúnciar a l’inici de les obres que els permisos necessaris no estaven en regla i l’alcalde, segons la versió del lletrat, enlloc d’inspeccionar les obres, com hauria estat la seva obligació, no va fer-hi res. Morrón afegeix que, en cas d’haver control·lat les obres “hauria silenciat la infracció”.

La denúncia tambés es direigeix contra el secretari de l’alcalde i l’arquitecte municipal per l’obertura de la pista forestal per accedir a la rampa i també contra tot l’equip de govern perquè la llicència provisional hauria d’haver estat autoritzada a través del ple. Les obres de construcció del túnel d’Iberpotash estan aturades des del proppassat 17 de gener per ordre del departament de Territori i Sostenabilitat, i, segons Morrón, aquest fet indica que les coses “no s’estaven fent bé”.

Article anterior

Las 10 incógnitas de la 'guerra del agua' en Catalunya

Següent article

Al·lucinant concurs de concessió, on destaca Germà Gordó

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *