Aigües Ter Llobregat (ATLL)

Des de l’oposició es reclama que s’aturi la concessió a Acciona i que es torni a la gestió pública de la companyia

Font: Europa Press

El PSC presentarà al Parlament una proposta de resolució en la qual reclamen que s’anul·li la privatització d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) i que la companyia torni a ser pública.

Ho ha anunciat aquest divendres el primer secretari del PSC, Pere Navarro, en declaracions als periodistes des de Solsona (Lleida), on s’ha reunit amb treballadors de la fàbrica de taulers Tradema, que ha anunciat el seu tancament.

Navarro ha lamentat que el Govern català anunciés aquest dijous que presentarà un recurs “per defensar la seva gestió” en la privatització de ATLL.

Segons Navarro, és “incomprensible i escandalós” que un organisme de la pròpia Generalitat, l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), hagi indicat que la venda d’ATLL a Acciona aquest desembre no s’ha fet bé.

El socialista ha recordat que, al seu moment, el PSC va rebutjar la privatització d’ATLL i ha considerat que operacions d’aquest tipus “haurien d’haver-se fet amb total transparència, que no l’hi ha hagut” en aquest cas.

“Ara resulta que com les coses no s’han fet bé, la Generalitat s’autoimpugna un concurs i això és molt sorprenent”, ha lamentat Navarro, que ha instat el Govern a donar explicacions.

En la proposta de resolució, a la qual ha tingut accés Europa Press el PSC argumenta que l’OARCC considera que en el procés d’adjudicació d’ATLL a Acciona, s’ha vulnerat “el principi d’igualtat i transparència de la llei de contractes del sector públic”.

A més, el partit indica que segons la seva opinió, la titularitat del servei de subministrament d’aigües a la Regió Metropolitana de Barcelona “ha de seguir en mans publiques”.

Ha recordat que mesos enrere, el consell d’administració de l’ATLL va acordar incrementar el preu de l’aigua, cosa que “significava l’equilibri del compte d’explotació de l’empresa pública”.

L’aigua és un bé de titularitat pública “per llei”, han indicat els socialistes, que també han recordat que segons la Directiva marc de l’aigua de les institucions europees, l’aigua no és un ben comercial, sinó un patrimoni a protegir.

“L’aigua és un dret de les persones i com a tal correspon als poders públics vetllar per la seva conservació i garantir el seu accés”, i per això el seu subministrament continuï en mans públiques.

Article anterior

La Generalitat anul·la l'adjudicació d'ATLL a Acciona

Següent article

Article: La guerra de l'aigua

1 Comentari

  1. xavier Boix
    4 gener, 2013 en 4:49 pm

    Estic llegint be o son els efectes del cafê? Els socialistes criticant la privatització d”ATLl? I més encara: la de l’Area Metropolitana quan han estat els promotors de la segona i en la primera no van gens de soroll en la tramitació de la Llei Omnibus del Parlament? S’ha de ser fals no?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *