Sin categoría

Discurs d’Aigua és Vida al tancament de la manifestació convocada per la @PDE #Riuada5J

“L’Ebre sense cabals és la mort del Delta”

“L’Aigua és Vida i no una mercaderia”

“Defensem les normatives ambientals europees”

EliQuim

Barcelona el 5 de juny 2016. Dia Mundial Medi Ambient

1a Part

L’aigua és Vida!… i no una mercaderia! Lo Riu és vida!!!!….i no una mercaderia!!!

Gràcies…. moltes gràcies….. a tothom que ha vingut a donar suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre en la seva llarga… justa… i imprescindible lluita per defensar un dels espais amb més riquesa ecològica de Catalunya…. de la península ibèrica…. i de tota Europa.

El delta de l’Ebre és molt vulnerable…molt feble. Fi com un paper de fumar que necessita per mantenir-se de cabals ecològics i de sediments.

Aquest Pla Hidrològic de l’Ebre del PP…..amb més…. i més regadius,… amb més…. i més embassaments…. amb més i més mercadeig d’aigua…. no pretén altra cosa que més i més negoci per a les multinacionals de l’aigua i grans constructores a costa de…. pagesos, pageses, ciutadanes i de la… regressió….salinització i subsidència de la nostra preuada Reserva de la Biosfera que és el emblemàtic Delta de l’Ebre.

L’Ebre sense cabals!!… és la mort del Delta!!!

L’Aigua és Vida!….i no una mercaderia! Aquest ha estat el lema que han portat en la segona pancarta d’aquesta manifestació i que han encapçalat gairebé totes les organitacions…. veÏnals…., socials…., sindicals…., sindicals de la pagesia…., ecologistes….., culturals…., de cooperació per què l’Aigua és essencial per a la vida i perquè l’Assemblea general de les Nacions Unides l’any 2010 va declarar l’accés universal a l’Aigua i al sanejament un Dret Humà fonamental per a la Vida.

Lamentablement…. les multinacionals de l’aigua com AGBAR-SUEZ i ACCIONA a Catalunya continuen fent negoci….. mentre….. moltes famílies vulnerables no poden pagar-la. JA N’HI HA PROU!!!

Multinacionals que amenacen amb denúncies…. querelles…. a la Generalitat, a l’AMB als Ajuntaments de Barcelona, Terrassa, Ripollet, Torrefarrera… i tants d’altres!!!! NINGÚ POT ATURAR-LOS???

Remunicipalitem l’Aigua!!! Recuperem Aigües Ter Llobregat!!!! Aturem tota la corrupció que envolta la construcció del Canal Segarra Garrigues. Per què l’Aigua és Vida.. i no una Mercaderia….

Però sobretot…..avui…..sobretot…..aturem aquest pla hidrològic de l’Ebre que ha aprovat aquest autoritari i impresentable govern central del PP, perquè….L’Ebre sense cabals és la mort del Delta!!!!

2a Part

L’accés a l’aigua és un Dret humà, ens diu la ONU, però només a Catalunya el 2014, 120 persones varen partir talls injustificat, s’ha privatitzat ATLL, empresa pública encarregada de subministrar aigua a gairebé 5.000.000 hab, i ha engegat una batalla entre dos monstres empresarials. S’ha construït el Canal Segarra Garrigues una obra faraònica amb un objectiu poc clar, el que està clar és que el preu de l’aigua es tan desorbitat que només grans corporacions poden pagar-la. L’aigua ha passat a ser un actiu financer, de font de vida a objecte de desig pels mercats. Per tant l’objectiu ja no és reduir-ne el consum i millorar així els cabals ecològics, ja no és millorar la qualitat disminuint el cost del tractament, ja no és que l’aigua arribi a totes les cases. Ara l’objectiu és fer diners, obtenir-la barata i vendre-la cara, evitant el compliment de la Directiva Marc de l’Aigua i pujant la factura per tal d’assolir beneficis pels accionistes.

Que l’accés a l’aigua sigui un Dret Humà no significa que ens pertanyi i que en podem fer un ús il·limitat, nosaltres només en som uns consumidors i beneficiaris més. Els rius són fonts de vida, però no només de la nostra. L’aigua és un bé comú, que no admet apropiació ni preu, i per això cal cuidar-la, per nosaltres, per la terra, per la fauna i per la flora, perquè la vida continuï. Perquè tots volem gaudir del medi i és la garantia de futur de les nostres generacions. Que l’aigua i els sediments arribin a l’Ebre, que els nutrients que arrossega el riu nutreixin els peixos del Mediterrani, que les platges no retrocedeixin, que el pagesos continuïn produint l’arròs que tant de gust ens mengem i que l’anguila pugui remuntar fins als Pirineus.

Per això volem una gestió integral dels recursos hídrics, una gestió que vetlli per l’interés de les persones i dels ecosistemes que són els grans oblidats en aquesta crisis. Perquè l’aigua és vida i no una mercaderia.

Article anterior

Necessitem la teua ajuda, El 5 de juny gota a gota farem que Barcelona siga una riuada en defensa de l'Ebre!

Següent article

[Informe Ecologistes] Nos quedamos sin agua y seguimos gastando cada vez más

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *