Dret humà a l'aigua i al sanejament

Dret al subministrament d’aigua, llum i gas per a les persones sense ocupació durant tot l’any! Concentració: 23 Gener, 12 Hores, Plaça Sant Jaume!

La Coordinadora d’assemblees i col.lectius de treballadors/es en atur de Catalunya convoca:

¡CONCENTRACIÓ: 23 GENER, 12 HORES, PLAÇA SANT JAUME! 

Les recents mesures aplicades pels governs de Mariano Rajoy i Artur Mas empobreixen la majoria social, especialment a les persones sense ocupació: Pugen els preus dels serveis bàsics d’electricitat, aigua, gas i transport públic; el salari mínim perd poder adquisitiu congelat en 645,3 euros, per quarta vegada consecutiva es congela l’IPREM índex que s’utilitza com a referència per a la concessió del subsidi d’atur.

Les pensions, suport de moltes famílies sense recursos, perden poder adquisitiu. Els salaris dels treballadors/es han patit una greu retallada en aquests anys. Continua la destrucció d’ocupació a causa de les polítiques d’ajust i austeritat que apliquen aquests governs, i per una “contrareforma laboral” que ha liquidat drets laborals, amb més d’1 milió d’acomiadaments des de la seva aprovació amb el vot del PP i CiU. La poca ocupació que es crea és precaria.
Els dos governs prossegueixen les retallades de la despesa social en salut, educació i ocupació, deteriorant aquests serveis i encarint el seu accés. Mentrestant, la desigualtat a Espanya i Catalunya arriben a cotes d’escàndol, gràcies a la complicitat dels governs amb els interessos de la banca i dels rics, i per la seva tolerància amb el frau fiscal.

Però la llista d’injustícies i arbitrarietats no acaba aquí: Gràcies a les mocions presentades i aprovades en diversos ajuntaments pel moviment de persones sense feina i altres entitats, per impedir el tall dels serveis d’aigua, llum i gas a les persones i famílies sense recursos en cas d’impagament, el Parlament de Catalunya va aprovar al novembre una moció sobre pobresa energètica que obligava al Govern de la Generalitat a promoure les lleis que impedissin el tall d’aquests subministraments a les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

Doncs bé, en el recent Decret Llei 6/ 2013 de 23 de desembre, el Govern de la Generalitat s’ha burlat del Parlament i de la ciutadania en limitar la suspensió del tall del subministrament de gas i electricitat a aquestes persones i famílies només al període de Novembre a Març. A més d’altres normes restrictives, imposa l’obligació de pagar el deute acumulat per aquests serveis durant els mesos d’abril a octubre.

És que els ciutadans no necessitem l’electricitat durant tot l’any per il·luminar les nostres llars, perquè funcioni la nevera i conservar els aliments, o utilitzar la rentadora per netejar la nostra roba, o tenir el gas amb què cuinar nostre menjar? Com es pot pagar un deute quan no es tenen els recursos per a això, i seguim sense feina per culpa de les seves polítiques que destrueixen llocs de treball? Mentre les empreses de gas i electricitat obtenen enormes beneficis amb tarifes abusives….

NO AL TALL DEL SUBMINISTRAMENT D’AIGUA, ELECTRICITAT I GAS A LES PERSONES I FAMÍLIES SENSE OCUPACIÓ I RECURSOS DURANT TOT L’ANY!

¡CONDONACION DEL DEUTE A COMPTE DELS BENEFICIS DE DITES EMPRESES!
¡RECUPERACIÓ DEL CARÀCTER PÚBLIC DE LES EMPRESES D’AIGUA, GAS I ELECTRICITAT, SENSE INDEMNITZACIÓ!

Coordinadora d´assemblees i col.lectius de treballadors/es en atur de Catalunya (*)
(*) Assemblees i col.lectius d´aturats/des de Barcelona, Zona-Franca La Marina, Badalona, Badía del Vallés, Cerdanyola-Ripollet, Girona, Mollet, Montcada i Reixach, El Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Terrassa, etc.
E-mail: coord.aturatscat@gmail.com ; http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com.es/
¡¡DRET Al SUBMINISTRAMENT D’AIGUA, LLUM I GAS PER A LES PERSONES SENSE OCUPACIÓ DURANT TOT L’ANY!!

Article anterior

Vídeo - Quina gestió de l'aigua volem? Maria Kanellopoulou

Següent article

Debatem la gestió de l’aigua a Terrassa

1 Comentari

  1. […] mitjançantDret al subministrament d’aigua, llum i gas per a les persones sense ocupació durant tot l’any!…. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *