Remunicipalització

[Notícia] El Ayuntamiento de Terrassa incorpora un nuevo comisionado del agua

L’Ajuntament de Terrassa incorpora el nou comissionat de l’aigua, Joan Gaya, que reforçarà l’equip que desenvolupa els treballs per a la liquidació de la concessió del servei de proveïment d’aigua, en mans de Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA fins al desembre de 2016, i la definició del futur model de gestió.

La finalització de la concessió del servei de proveïment d’aigua suposa l’inici d’un procés de debat i presa de decisió que definirà les condicions tècniques i econòmiques del nou servei i el model de gestió.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament asseguren que serà necessari avaluar les diferents alternatives possibles, “tenint en compte tant l’experiència de l’actual gestió indirecta com els creixents processos de municipalització del servei de l’aigua que s’estan produint a Europa”.

A més, insisteixen en la importància de garantir que el model que finalment s’adopti “sigui la millor opció possible des del punt de vista tècnic, jurídic, econòmic, patrimonial i ambiental”.

L’Ajuntament de Terrassa vol adoptar totes les mesures necessàries perquè el procés es porti a terme amb totes les garanties d’èxit, i comptant amb la ciutadania. Per això, pròximament es constituirà una Comissió de l’aigua amb la participació d’entitats i ciutadania.

L’equip de Govern ja treballa en una primera proposta de Comissió, “que haurà de tenir el màxim consens dels grups municipals i que s’elevarà a l’aprovació del Ple municipal”. Igualment, des del Consistori s’està treballant per posar en marxa els mecanismes d’informació i debat adequats, així com un procés de participació obert a tota la ciutadania de Terrassa.

ENGINYER ESPECIALITZAT EN EL SECTOR DE L’AIGUA

El nou comissionat de l’aigua que participarà en tot aquest procés, Joan Gaya, és enginyer industrial amb una llarga experiència professional en el sector de l’aigua des de diferents àmbits, com l’universitari, el sanitari i el de l’Administració.

Gaya ha sigut regidor a l’Ajuntament de Girona, assessor de la Federació de Municipis de Catalunya, membre del Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua, i consultor i gerent del Consorci per a la gestió d’Aigües de Catalunya, una entitat pública local que agrupa diversos ajuntaments implicats directament en el cicle integral de l’aigua a través de les seves empreses municipals.

Font: El Periódico

Article anterior

[Notícia] Empeora la transparencia en la gestión del agua

Següent article

Xerrada "Els perills de la privatització de l'aigua", demà a les 19h

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *