Notícies

El Casal Popular de Cambrils demana la remunicipalització del servei d’aigües

L’agrupació ha denunciat les «tarifes abusives» del manteniment de comptadors i l’alta del servei que ascendiria a prop de 400 euros

El Casal Popular de Cambrils ha posat en el seu punt de mira la gestió que es fa del servei d’aigües municipal, que es trobaria des del 2008 en mans de l’empresa privada Comaigua-Sorea amb un 49% i d’un 51% que pertany al Consell Comarcal del Baix Camp. Entre els fets que denuncia l’agrupació en una campanya a Change.org es troba la relació de l’empresa privada amb el cas Torredembarra i el cas del Palau de la Música, entre d’altres, a més d’haver pujat els preus del metre cúbic de l’aigua, el del manteniment del comptador i de la taxa de l’alta de l’aigua.

En aquesta línia, han titllat que d’ençà va passar el servei de l’aigua a mans privades, la classe política n’ha estat el seu «benefactor». D’aquesta manera han recordat que aquest passat mes de maig van demanar al Consell Comarcal del Baix Camp que se’ls facilités el sou dels membres del Consell d’Administració de Comaigua —en el mandat 2011-2015, Mercè Dalmau i Antonio Laguna—, on al seu portal de transparència de Retribucions d’alts càrrecs, hi figurava que «les dietes meritades pels membres del Consell d’Administració han ascendit a 150.000 euros en l’exercici 2013»

A més, segons el Casal, l’increment de preus a Cambrils «és superior a l’IPC». Segons els preus de les factures asseguren que «l’any 2006, any de creació de l’empresa mixta, el preu del metre cúbic era de 0,4833 euros, mentre al 2013 i fins a enguany s’enfila a 0’6339 euros. Segons dades extretes de l’ACA arriba a 0’737 euros, però es tracta d’un preu màxim». Per una altra banda, també afirmen que «el preu del manteniment de comptador hauria passat 1’14 euros cada dos mesos, a 2’35 euros mensuals a partir de 2013». Malgrat això, aquest no seria el preu més alt amb el qual estarien en contra sinó que el centre de la polèmica seria el preu de l’alta del comptador de l’aigua on a Cambrils se situaria en 378 euros, a Valls 264 euros, i a Reus i Mont-roig, que serien d’àmbit municipal, ascendirien a 113 i 103 euros, respectivament.

Per aquests motius reclamen que els dos representants del Consell Comarcal presents al Consell Administratiu de Comaigua (pendent de renovació), demanin una rebaixa significativa d’aquestes «tarifes abusives», una «màxima transparència» pel que fa a gestió interna d’aquesta empresa mixta així com facilitar tota la informació sobre el càlcul de tarifes i preus i, per últim, que s’obri d’un debat a fons a totes les administracions i en l’àmbit ciutadà, per tal de remunicipalitzar un servei que l’Ajuntament de Cambrils que «mai hauria d’haver cedit».

Font: Nació Digital

Article anterior

El interventor de Emmasa advierte de la necesidad de controlar la gestión del agua

Següent article

Ecologistas en Acción otorga 36 banderas negras en el litoral valenciano por contaminación y "mala gestión ambiental"

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *