Sin categoría

El Consorci de la Costa Brava pagava dietes malgrat que no estaven previstes

Páramo torna a portar a la Junta el canvi de retribucions i valora la polèmica de “gratuïta”

Font: Diari de Girona

El president del Consorci de la Costa Brava (CCB), Carles Páramo (CiU), ha enviat una carta als alcaldes del 27 municpis que formen part de l’organisme per explicar-los els canvis als pressupostos i la feina que s’ha fet en l’últim any. En l’escrit, Páramo revela que fins ara s’han cobrat dietes que no estaven previstes als pressupostos. A més, assenyala que les indemnitzacions pers assistència tributen en l’impost de la renda, mentre que el sistema actual de dietes no entra en l’IRPF. El Consorci de la Costa Brava és un organisme autònom format per la Diputació de Girona i els ajuntaments del litoral de la demarcació. S’encarrega de gestionar tots els recursos hidràulics de la zona, que comprenen des de l’abastament fins al tractament d’aigües residuals.

“Les bases d’execució dels pressupostos dels darrers anys preveien el pagament d’assistències però no se n’han pagat cap i, per contra, els electes han percebut dietes, un concepte no previst en els pressupostos. Ignorem la o les raons que varen portar a prendre aquesta decisió però fa pensar el fet que si bé les indemnitzacions per assistències estan subjectes a IRPF, les dietes no”, remarca en l’escrit.

Des de fa deu anys, aquestes quantitats s’havien fixat en 160 euros i tenen dret a percebre-les tant els alcaldes o regidors que assisteixin a les reunions. El document de pressupostos per al 2013, però, proposava actualitzar-les (no es tocaven des del 2003) i passar-les a uns 500 euros.

Aquest increment, que a la pràctica suposava triplicar-les, va provocar cert malestar en cercles polítics. Per això, la Junta General d’octubre que havia de tirar endavant els comptes va decidir no aprovar aquest punt i deixar la decisió final en mans dels ajuntaments.

Precisament això és el que es farà dilluns vinent a la tarda. El president del Consorci aprofita la carta per convocar una Junta General extraordinària que, entre d’altres, servirà per debatre què és allò que es cobrarà per assistir a les reunions de l’ens. Páramo, però, ja avança que la decisió es prendrà “previ debat” per part dels assistents i sense que el govern del CCB faci cap proposta explícita.

Ara bé, Carles Páramo no vol tancar la carta sense dir abans allò que pensa sobre l’afer. Per al president del Consorci, la polèmica generada al voltant d’aquestes dietes i assistències és del tot “innecessària i gratuïta”.

“Ha estat un intent improcedent d’interferir en el bon govern del Consorci, fet que cal rebutjar”, recull la carta. A més de carregar fort per aquesta filtració, Carles Páramo també aprofita la carta per deixar clar que, al CCB, les decisions es prenen comptant amb la veu i el vot dels 27 ajuntaments que en formen part.

Sense proposta concreta

El president del Consorci de la Costa Brava, Carles Páramo, aprofita l’escrit per convocar una junta extraordinària per aprovar els pressupostos per aquest any. Serà dilluns vinent. Precisament, el document inclourà allò que es cobrarà per assistències. El govern del Consorci no farà cap proposta prèvia i la decisió es prendrà a la mateixa junta.

A l’escrit que ha enviat als 27 ajuntaments, el president del Consorci de la Costa Brava fa balanç de la tasca duta a terme durant els vint mesos que porta al capdavant de l’ens. Entre d’altres, recorda que durant aquest temps s’han posat els números al dia.

Per exemple, s’ha aconseguit cobrar la majoria del deute que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) tenia amb el Consorci. Una quantitat que puja a més de 2,5 milions d’euros. I, per altra banda, el CCB també ha pagat factures a proveïdors, que feia més de dos anys que s’arrossegaven, per un valor global d’uns 2 milions d’euros.

Carles Páramo també recorda que el pressupost d’aquest 2013, que està pendent d’aprovar-se definitivament, també s’ajusta a la realitat econòmica. Passa de 24 MEUR a 20, sense que això suposi “una reducció significativa de serveis” ni que els ajuntaments consorciats hi hagin de posar més diners.

Mirant cap endavant, el president del Consorci ja avança que en el pressupost per a l’any vinent (que es vol portar a Junta General abans de finals d’any) hi haurà una millora significativa. S’actualitzaran les tarifes de l’aigua que, com recull la carta, “en algun cas feia 17 anys que no es revisaven”.

Article anterior

La postura de ProuSal

Següent article

Informe: Aigües, petit dossier d'autosuficiència local i decreixement

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *