NotíciesRius

El Govern enviarà el Pla Hidrològic al Suprem

La Generalitat presentarà un contenciós administratiu al Tribunal Suprem contra el Pla Hidrològic de l’Ebre del govern espanyol. Aquesta ha sigut la resposta immediata del departament de Territori i Sostenibilitat un cop el consell de ministres va respondre ahir negativament al requeriment presentat pel Govern contra el reial decret del 28 de febrer que va fer possible l’aprovació del Pla.
En aquest acord el govern espanyol rebutja el requeriment i justifica que el reial decret és conforme a dret tant des d’un punt de vista formal com material. El conseller Santi Vila va presentar l’escrit el 3 de maig amb l’objectiu que es tinguessin en compte les al·legacions presentades per la Generalitat, encaminades a garantir un cabal ecològic adequat per al tram final del riu Ebre.

D’aquesta manera, i davant la resposta previsible de l’Estat, el Govern esgotarà la via legal espanyola presentant un contenciós administratiu al Tribunal Suprem, i si aquesta via també falla presentaran la denúncia contra el Pla Hidrològic de l’Ebre a la Comissió Europea, tal com va anunciar el conseller Santi Vila el 13 de maig al Parlament.

Un pla que “neix mort”

Ho hem de combatre i ho farem, ho hem de desactivar i ho desactivarem”, va dir Vila aquell dia, perquè considera que és un pla que “neix mort i que només vol resoldre una mesura administrativa”. Vila deia que el pla “no respecta criteris ambientals”, i va acusar l’Estat d’intentar fer creure que no és compatible l’activitat de reg amb garanties per al tram final de l’Ebre. El Pla Hidrològic preveu unes previsions de creixement de regadiu en comunitats com l’Aragó i la Rioja, “que no demana ningú, i que, per tant, no tenen sectors econòmics darrere que les sustentin”, deia Vila.

 

Article anterior

PRESENTARAN UNA QUEIXA DAVANT LA COMISSIÓ EUROPEA AQUEST MES DE JUNY

Següent article

Article - El derecho humano al agua

1 Comentari

  1. […] mitjançantEl Govern enviarà el Pla Hidrològic al Suprem | Aigua és Vida. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *