Aigües Ter Llobregat (ATLL)

El Govern posa en marxa l’anul·lació del concurs d’ATLL

Territori convocarà dilluns la mesa de contractació per estudiar si es repeteix la licitació o l’adjudica a Agbar

El conseller de Territori, Santi Vila, convocarà dilluns la mesa de contractació que va adjudicar la gestió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) a un consorci encapçalat per Acciona. Després de les sentències del Tribunal Suprem que avalaven l’anul·lació de la concessió a Acciona dictaminada per un organisme de la mateixa Generalitat, l’OARCC, només era qüestió de temps que s’hagués de fer aquest pas.

Ara la mesa haurà de decidir si es repeteix el concurs o se cedeix la gestió a l’altra companyia que licitava pel mateix contracte, Aigües de Barcelona (Agbar), que va ser la que va impugnar la licitació, segons expliquen fonts de l’Executiu català.

De totes maneres, des del Govern adverteixen que els tribunals no s’han pronunciat sobre la qüestió de fons. En tot cas, aquesta iniciativa de Territori respon a les últimes resolucions del Tribunal Suprem, que va rebutjar els recursos, un d’ells de la mateixa Generalitat, que sol·licitaven suspendre cautelarment la invalidació del concurs decretada per l’OARCC.

Aquest organisme públic va determinar el gener del 2013, a instàncies d’Agbar, que el consorci encapçalat per Acciona juntament amb el banc d’inversió brasiler BTG Pactual, guanyador del concurs, havia de ser apartat de la gestió d’ATLL al considerar que incomplia el plec de condicions en matèria d’inversions. Gràcies a aquest concurs, la Generalitat va aconseguir reduir en gairebé 1.000 milions el dèficit del 2012.

Fonts jurídiques pròximes al consorci que gestiona ATLL des del gener del 2012 destaquen que la mateixa sentència del Suprem destaca que la decisió sobre el concurs “només podrà fer-se en la sentència final de fons” i que les pretensions d’Agbar “no es poden resoldre en un incident de mesures cautelars, sinó en la sentència”.

De totes maneres, la mateixa Generalitat addueix en alguns dels recursos presentats durant aquesta pugna judicial que tampoc Agbar compleix els criteris que en teoria Acciona va incomplir i que han portat fins a la situació actual.

Per la seva banda, Agbar insisteix des de fa més d’un any que s’ha d’executar la decisió de l’OARCC i fins i tot ha deixat de pagar a l’ATLL per l’aigua que subministra a la societat que té amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) com a protesta.

Els advocats d’Agbar van insistir que existeix “responsabilitat patrimonial” per part de Territori per la qual la companyia preveia reclamar “davant els òrgans competents”.

Auitor: Agustí Sala.

Font: El Periòdico.

Article anterior

Una Bona Notícia!!!! Què també n'hi ha. (Escrit de Jaume Solà, exdirector de l'Agència Catalana de l'Aigua)

Següent article

Acciona llevará a la Generalitat a los tribunales si le quitan ATLL

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *