Notícies

El Parlament Ciutadà insta a mobilitzar-se per la gestió pública de l’aigua a Terrassa

La constitució de l’ens aplega 115 entitats i s’acorda tenir més visibilitat en pròximes trobades

També s’hi va tractar la polèmica elecció del síndic

La constitució del Parlament Ciutadà de Terrassa va convocar dissabte fins a 115 entitats i col·lectius que es van inscriure en una primera trobada en la qual es va acordar participar en la mobilització del 19 de març que organitzen a partir de les dotze del migdia la Taula de l’Aigua i Aigua és Vida a la plaça de l’Estació del Nord per reclamar la recuperació pública de la gestió de l’aigua a Terrassa. Aquest suport rebut per les diferent entitats es produeix en un moment de ple conflicte judicial entre l’actual concessionària en pròrroga forçosa, Mina Pública Aigües de Terrassa, ja que se li va acabar la concessió després de 75 anys, i l’Ajuntament.

Durant l’acte que va impulsar el Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana i la Taula de l’Aigua es van aprovar dues mocions que aquesta última entitat hi va aportar després d’intensos debats. Les mocions tractaven sobre els principis en la gestió de l’aigua pública, com ara els de dret d’accés, qualitat, sostenibilitat, gestió eficaç, sostenibilitat financera, transparència i control ciutadà a través de la seva participació en els mecanismes de gestió. El segon text era de propostes per al model de gestió directa i que inclogui un instrument de participació, fiscalització i control ciutadà a través d’un Consell Ciutadà de l’Aigua. Emili Díaz, de la Taula de l’Aigua, va destacar la qualitat de les aportacions amb la introducció d’esmenes i va fer una crida a participar en la reunió del 31 de gener a la tarda al casal cívic del Segle XX per preparar el manifest i la logística de la mobilització del 19 de març.

El Parlament Ciutadà anirà abordant altres temàtiques funcionant com a espai de trobada i debat per a persones “ben informades”, segons va explicar Dolors Frigola, membre del Grup de Suport del Consell d’Entitats, que vol promoure l’apoderament ciutadà i tenir veu i influència en la presa de decisions a Terrassa. A la trobada, també va haver-hi intervencions perquè es reconeguin els drets a les persones migrants; perquè l’Estat intercedeixi en el cobrament de pensions de Veneçuela; dels “iaioflautes” per protestar per la millora de les pensions; de la comunitat educativa contra la segregació escolar, i també per demanar la participació en la manifestació del 18 de febrer en defensa dels refugiats.

Font: El Punt Avui

Article anterior

La jutge desestima el recurs de Mina en contra de la municipalització de l’aigua a Terrassa

Següent article

2 de Febrero Día Mundial de los Humedales

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *