Sin categoría

El ple de Blanes aprova el conveni d’ATLL

Font: El Punt Avui

A partir de l’1 de gener l’Ajuntament pagarà el doble per poder garantir el subministrament d’aigua a la població

El ple de l’Ajuntament de Blanes va aprovar ahir el conveni amb l’empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL) per garantir el subministrament d’aigua, que suposarà doblar el preu que es paga pel metre cúbic.

L’alcalde, Josep Marigó, va explicar que, segons els tècnics, els pous de Blanes no garanteixen el subministrament d’aigua a la ciutat, perquè “hi ha limitacions d’extracció dels pous per poder garantir l’equilibri hídric”. També va descartar la petició d’ICV-EUiA i el PP de seguir el mateix sistema que enguany: abastir la població els mesos d’hivern a partir dels pous i a l’estiu comprar l’aigua a ATLL. “Ser clients discontinus com qui va al supermercat no ho permet el conveni”, va assegurar Marigó.

Els nous preus de l’aigua es començaran a aplicar al gener. El govern local no va concretar com afectarà els ciutadans. Qui sí que ho va quantificar va ser el regidor d’ICV-EUiA Víctor Catalán. “Suposarà que les famílies paguin un 20% més cara l’aigua a partir del gener”, va dir. Catalán va recordar que l’aigua està garantida fins Setmana Santa i va demanar al govern local que continués negociant amb l’empresa: “Si ens hem d’encadenar a ATLL, ens hi encadenem.” El PP també s’hi va oposar. “Sembla que ens tocarà abaixar-nos els pantalons i comprar-la tot l’any, i augmentar el preu del metre cúbic”, va dir Josep Llambí. El regidor del PP va recordar que la depuradora és a Blanes i que, per tots els perjudicis que ha causat, es mereixen “mesures compensatòries en el preu de l’aigua”. El govern local (PSC en minoria) va aprovar el conveni gràcies a CiU, que li va donar suport, perquè “no tenim cap més remei que acceptar aquest conveni, perquè, si no, no tenim aigua”, va dir Xavier Lozano. En el darrer ple ja s’havia aprovat l’encariment del cànon de l’aigua i unes taxes que penalitzen qui consumeix menys.

Article anterior

Notícia - La Generalitat frena l'adjudicació dAigües Ter Llobregat i la reprèn el mateix dia

Següent article

Notícia - Abastament de l'aigua i drets de la ciutadania

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *