Notícies

El Suprem rebutja el recurs del Govern sobre ATLL

El tribunal descarta de nou suspendre la resolució que va apartar Acciona del concurs

Nou episodi en el conflicte d’ATLL. El Suprem ha desestimat el recurs presentat per la Generalitat perquè suspengui cautelarment la resolució de l’Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), dependent del Govern, que va excloure el consorci format per Acciona i BTG Pactual del concurs. La concessió es va adjudicar a començaments de desembre del 2012 i des del gener del 2013 en són els operadors. L’altra oferent, Agbar, defensa que és a ella a qui li correspon.

La sentència del Suprem, de 5 novembre i donada a conèixer ahir, en confirma una altra del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en el mateix sentit. És la segona vegada que l’Alt Tribunal rebutja la suspensió cautelar. La primera va ser el 23 d’octubre, arran d’un recurs presentat per Aigües de Catalunya, l’empresa amb la qual BTG Pactual participa a ATLL. Hi ha un tercer recurs encara per resoldre, d’Acciona.

Tot i això, aquestes resolucions no entren en el fons de l’assumpte: si la Generalitat va adjudicar ATLL conforme a la llei. Per això, va insistir ahir un portaveu de la Conselleria de Territori, tot i que encara s’ha d’estudiar l’abast de la decisió del Suprem, tot es mantindrà tal com està fins que se sàpiga què diu el TSJC sobre la legalitat del procés. Per tant, Acciona i Aigües de Catalunya continuaran gestionant ATLL. Fonts pròximes al consorci van valorar la situació en els mateixos termes.

El Suprem recorda en la seva última sentència que la Generalitat va formalitzar el contracte sense esperar-se al recurs d’Agbar que havia de resoldre l’OARCC, i opina que aquesta actitud del Govern ¿té tota l’aparença d’una mena de cursa en un intent d’anticipar un fet consumat a la decisió de l’esmentat òrgan”. En tot cas, el tribunal no considera demostrat que la resolució de l’OARCC suposi cap dany o perjudici econòmic per a la Generalitat que n’aconselli la suspensió.«

Font: La Vanguardia

Article anterior

Europa tira endavant la denúncia de la @PDE contra el pla de l'Ebre

Següent article

El Pla Hidrològic de l'Ebre incompleix fins a 18 directives comunitàries

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *