Rius

El Tribunal Suprem admet a tràmit el contenciós de la Plataforma en Defensa de l’Ebre contra el Pla Hidrològic de Conca

El moviment social celebrarà la catorzena piraguada pel riu el pròxim dia 13

ManoloPDE

El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, i la portaveu Mireia Palos en la presentació dels actes de la piraguada. Foto: ACN
Publicado: 19:56 – 01/07/2014
ACN
El Tribunal Suprem ha admès a tràmit el contenciós-administratiu presentat el passat mes de maig per la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) i Depana contra el Pla Hidrològic de la Conca aprovat pel govern espanyol. El recurs davant l’alt tribunal espanyol és un dels fronts oberts pel moviment social per lluitar contra la llei que redueix el cabal ambiental del tram final de l’Ebre prioritzant els regadius aigües amunt del riu. Durant les pròximes setmanes, de fet, la PDE té previst formalitzar finalment davant la Comissió Europea la presentació d’una queixa contra el Pla. Aquestes reivindicacions es visualitzaran també en la catorzena piraguada per l’Ebre convocada pel pròxim 13 de juliol.

La lluita jurídica dins l’Estat espanyol és un dels àmbits estratègics en la lluita contra el Pla Hidrològic de l’Ebre que la PDE va decidir obrir arran l’aprovació definitiva del document a finals del passat mes de febrer. L’acceptació a tràmit per part del Suprem suposa, doncs, per al moviment social, una reafirmació de les seves tesis sobre la política del govern al PP al respecte, a qui retreuen que l’aplicació del Pla pot liquidar ambiental, econòmica i socialment el tram final del riu i el seu Delta. En l’àmbit jurídic espanyol, la PDE treballa colze a colze amb les principals organitzacions ambientals de l’Estat.

Conscient, però, que la influència de l’executiu espanyol al territori estatal pot resultar un escull important per avançar exitosament en aquest procés judicial, l’atenció se centra en bona mesura cap a les decisions que pugui prendre Brussel·les. “A nivell europeu, el nivell de pressió del govern espanyol és mínim. Però aquí és molt forta. A Brussel·les està molt desacreditat. I fins i tot ens pot anar bé que ens pressioni”, ha assegurat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs.

Recorda el portaveu que l’executiu del PP té “molts contenciosos” oberts a Europa en matèria ambiental “i els perd tots”. La possibilitat que l’exministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, arribés a comissari del ram seria, a ulls de Tomàs, un “greu error” i un “descrèdit total” per a la Unió Europea, a qui han fet arribar els seus incompliments quan va passar pel govern espanyol.

Article anterior

Video - Vic y Martorell, dos ejemplos de gestión irregular del agua

Següent article

. @agbar crea una filial para emitir los bonos para el AMB

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *