Llobregat, Cardener i Anoia

Iberpotash, una multinacional que contamina rius i apadrina soldats

Iberpotash, que explota les mines de sal i potassa del Bages, s’ha situat com una de les multinacionals estrangeres amb més pes econòmic als Països Catalans. Un estudi encarregat per la mateixa empresa a la consultora PwC afirma que la multinacional ha assolit un impacte econòmic de més de 595 milions d’euros entre 2011 i 2013. La companyia minera preveu unes inversions globals de 350 milions fins a l’any 2017, amb les quals pretén aconseguir duplicar les seves vendes en sis anys.

Seguir llegint el reportatge sencer.

Font: La Directa

Article anterior

Aigua és Vida porta als tribunals Agbar i l'Àrea Metropolitana per la privatització del servei

Següent article

[Vídeo] Querella d'Aigua és Vida a l'AMB

1 Comentari

 1. Bernardo
  20 maig, 2015 en 3:40 pm

  Y como esto sería poco, Iberpotash extrae riqueza y beneficios de Catalunya sin pagar lo que corresponde , tal como se acostumbra hacer en cualquier país normal.

  Me refiero al concepto de “Royalties” ( Regalías) . Solo para dar una idea, según los informes financieros de ICL misma 2014, Iberpotash pago en concepto de unos 150 mil Euros de un volumen de ventas de aproximadamente 300 Millones de Euros. 1/2000 del volumen!!!

  En Israel con unos niveles de venta superiores la misma empresa , en el mismo concepto y el mismo producto ingreso al Estado de Israel 84 MMUSD , mas o menos 75 MM € . En UK, ICL ingresa al Rryno mas de 3 millones de Euros por un volumen de producción parecido.

  Y no solo en ICL . Para dar un ejemplo en Alemania, la competencia KS ingresa en las arcas Federales ap. 10% del volumen de sus ventas.

  Solo Catalunya es la excepción……..

  En definitiva la suma que paga Iberpotash para compensar a los Catalanes y Catalanas por el derecho de extraer las riquezas de esta tierra son irrisorias y hasta reflejan una hipocresía por parte de una empresa que su Dirección alega que participa en la creación de un país…. Si , probablemente se refieren a “un país” en el que unos pocos ( contaminan….) y se benefician a costa de los activos comunes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *