Notícies

ICV porta a Fiscalia el canal Segarra-Garrigues

AIGUA COM TAMBÉ VA FER LA PDE
ICV-EUiA i representants d’Ecologistes en Acció de Catalunya i de la plataforma Aigua és Vida han presentat a Fiscalia un informe jurídic sobre possibles irregularitats relacionades amb el canal SegarraGarrigues. El document està basat en l’Informe de la Sindicatura de Comptes, que analitza els exercicis 2010-2011 de l’empresa pública Rec Sistema Segarra Garrigues (Recsega), encarregada de la gestió econòmica del canal.
La diputada al Parlament per ICV-EUiA Sara Vilà ha denunciat que es tracta de «contractes que sobrepassen el llindar de la quantitat d’obres menors, que haurien d’haver-se fet a través d’un concurs públic i, segons alguns indicis, s’haurien adjudicat a dit».
«Fa gairebé tres anys -ha recordat Vilà¿ que estem darrere de l’obra del Segarra-Garrigues i reclamem transparència al Govern de la Generalitat, ja que han anat apareixent diferents informes que ha encarregat el Departament d’Agricul
tura (com l’informe del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible) que el Govern ha amagat, malgrat que coneixem la seva existència i la inviabilitat econòmica del canal que s’hi detalla». Des d’ICVEUiA han assegurat que hi hauria una possible desviació pressupostària del 81% de l’obra.

María García, d’Ecologistes en Acció de Catalunya, ha exigit que la Generalitat presenti un Pla de Viabilitat Social, Ambiental i Econòmica d’aquest projecte i ha comentat que «el projecte afectaria el Segre i l’Ebre, així com el compliment dels cabals ambientals que ja estan minvats, i per tant tindria una afectació enorme al delta de l’Ebre».
García ha mostrat la seva «preocupació perquè es vulgui fer un transvasament d’aigua cap a Barcelona».
La Plataforma en Defensa de l’Ebre també va denunciar aquest regadiu, en considerar que pot acabar servint per a un transvasament del Segre a l’àrea de Barcelona.

Font: Diari de Tarragona

Article anterior

Reportatge: El negocio del agua

Següent article

@jaumecollboni obliga a @xaviertrias a deshacer el convenio del agua freática

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *