RiusSense categoriaTransvasaments

Indignació a la PDE pel poc suport del govern

El moviment social li reclama l’elaboració dels informes contra el pla de conca

En poques setmanes el pla de conca de l’Ebre serà avaluat a la Comissió Europea i per aconseguir que faci revisar a l’Estat els cabals del tram final del riu és necessària la presentació d’informes tècnics que certifiquen els perjudicis d’aquests cabals. Així ho assegura el portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Manolo Tomàs, que lamenta que malgrat que el govern es va comprometre en la lluita contra el pla de conca no ho està fent. “Som davant una situació incomprensible, la Generalitat va dir que presentaria una queixa a Europa, que faria els informes sobre la Xarxa Natura 2000 i no ha fet res. Estem indignats”, ha manifestat Tomàs. Fins al mes de juliol, la PDE va mantenir un parell de reunions tècniques amb els departaments d’Agricultura i de Territori i Sostenibilitat, però des de llavors no hi ha hagut cap més contacte. “Sembla que la Generalitat no vol ser responsable de la Xarxa Natura 2000 i vol traslladar aquesta competència a Madrid”, ha dit el portaveu de la PDE, que sosté que la “deixadesa” del govern deixarà l’Ebre en una situació de feblesa a Europa.

També la diputada d’ICV Hortènsia Grau ha criticat l’incompliment per part del govern d’una moció aprovada el mes d’abril al Parlament sobre el pla de conca (amb el vot favorable de tots els grups, menys el PP). “El govern diu ara que està avaluant la possibilitat de presentar una queixa a Europa, però el compromís era presentar-la”, ha manifestat Grau. La diputada d’ICV insisteix que és necessària una documentació científica que demostre quines directives comunitàries es vulneraran amb un cabal de menys de 100 metres cúbics per segon bona part de l’any. “A més de la voluntat política falten els informes tècnics”, ha assenyalat. ICV reclama un treball conjunt i un consens entre Agricultura i Territori sobre la política de regadius. Amb l’objectiu que el govern expliqui quin és el seu posicionament, la diputada d’ICV ha presentat una sèrie de preguntes al Parlament i ha reclamat la compareixença dels consellers Pelegrí i Vila. “Exigim al govern que compleixi els compromisos”, ha dit Grau. També fa mesos que no es reuneix la Comissió per la Sostenibilitat de l’Ebre.

Font: El Punt Avui

Article anterior

Jornada: Recuperem l’aigua, el 25 d’octubre al matí a Molins de Rei amb @aiguaesvida

Següent article

Endesa: Anatomía de un escándalo financiero

1 Comentari

  1. 27 octubre, 2014 en 11:33 pm

    “Som davant una situació incomprensible, la Generalitat va dir que presentaria una queixa a Europa, que faria els informes sobre la Xarxa Natura 2000 i no ha fet res. Estem indignats”

    Davant d’aquesta incomprensió… penso que donar-li un cop d’ull al llibre “Tiempos líquidos, Vivir en una época de incertidumbre”… ens pot consolar…

    Salut i anar fent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *