Sin categoría

Judici popular a ICL- Iberpotash

Des de Prou Sal i BDS Bages us  informem:

El proper 7 de novembre a les 17:30h a l’Espai Plana de l’Om de Manresa. celebrarem el “Judici popular a ICL-Iberpotash” perquè contamina el Llobregat i ofega Palestina.

A continuació pots veure el tríptic del judici

Aquestes són les dades confirmades del membres del jurat i dels experts/testimonis:
BLOC 1: CONTAMINA EL BAGES I EL LLOBREGAT?AMB LES INTERVENCIONS DE:

Daniel Barbé: Geòleg. Ha treballat en els Processos Participatius exigits per  la Directiva Marc de l’Aigua de la Unió Europea  i gestionats per  l’Agència Catalana de l’Aigua. Donarà notícia de la salinitat en rius i aqüífers deguda als runams salins.

Esteve Padullés:  Guia d’espais naturals. Membre de ProuSal.  Explicarà els efectes de la salinitat en plantes; rius i rieres i especialment de  les plantes com a indicadors infal·libles dels índexs de salinitat.

Annelies Broeckman: Portaveu  de la Xarxa per la Nova Cultura de l’Aigua, experta en conflictes hídrics i en el seguiment de les polítiques de l’aigua a Catalunya i Espanya. Mostrarà  el deute mediambiental actual i de cara a les generacions futures que provoca l’abocament incontrolat de sal.

Josep del Mas  Llussà: Veí de Santpedor. Explicarà la seva experiència com a fill del primer  denunciant d’ICL-Iberpotash per la contaminació dels  pous de la seva casa de pagès.

Sebastià Estradé: Doctor en dret, de 92 anys. Primer denunciant que ha aconseguit una sentència contrària als interessos de la multinacional i promotor d’una denúncia exitosa a la Unió Europea.  Explicarà la situació actual d’aquests passos legals.

Paral·lelament, es donarà informació de l’estat legal de totes les denúncies.

 

BLOC 2: OFEGA PALESTINA?

AMB LES INTERVENCIONS DE:

Baha Hilo: Resident a Beit Sahour (Palestina), educador i comunicador. Defensor actiu de la població palestina a Cisjordània. Exposarà com es viu l’ocupació militar israeliana i com es vincula a les empreses com ICL.

David Bondia: Professor titular de Dret internacional públic, participant en diverses missions de juristes a Palestina. Ens exposarà en quins àmbits l’Estat d’Israel vulnera la legislació internacional, i l’aprofitament que en fa ICL.

Laia Haurie: Professora agregada a la UPC. Membre fundador de la Comissió Universitària Catalana per Palestina i Activista de BDS Catalunya. Explicarà la campanya internacional de Boicot, Desinversions i Sancions contra l’Estat israelià, i com s’enfoca la campanya contra ICL.

Sergio Yanis: Periodista jueu-israelià antisionista, membre de l’Alternative Information Center. Ens exposarà com veu l’ocupació militar de Palestina i el règim d’apartheid del règim israelià, i per què s’ha de recolzar la campanya de BDS.

JURAT

David Fernàndez: Ex-diputat al Parlament de Catalunya per la CUP.

Janet Sanz: Tinent d’alcaldessa d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

Joan Tatjé: Delegat de la Unió de Pagesos del Bages.

Representant alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès. Actualment estan elaborant propostes urbanístiques pel barri de l’Estació de Sallent

Article anterior

Butlletí monogràfic dels Natus de Girona sobre l'aigua

Següent article

L'aigua del canal Segarra-Garrigues no està garantida

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *