Ebre

La CHE compromet 10 hectòmetres cubics de l’Ebre i 22,5 milions en obres per a la província de Castelló

Neguit a la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) per l’arribada d’aigua de la conca a la comarca dels Ports. I és que el nou Pla de Conca de l’Ebre, d’aprovació “imminent” pel Consell de Ministres, contemplarà la reserva de 10 hectòmetres cúbics anuals d’aigua del riu Ebre per a la província de Castelló i un pla d’inversions de 22,5 milions d’euros per materialitzar aquesta aportació. Aquest ha estat el resultat d’una reunió que va tenir lloc el 21 de febrer a Saragossa, entre el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, el president de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, Xavier de Pedro, i el director tècnic de l’organisme, Raimundo Lafuente.

Segons la Diputació de Castelló, “l’anunci històric de l’arribada d’aigua del riu Ebre a la província es produeix després del reconeixement del Consell Nacional de l’Aigua del dret que té la província a rebre-la, en pertànyer la zona dels Ports a la conca de l’Ebre i ser aportadora a través d’afluents i partint del riu Bergantes. Amb això, el pla de demarcació de conca de l’Ebre reserva 10 hectòmetres cúbics a l’any per a la comarca castellonenca i recull en el capítol d’inversions 22,5 milions d’euros. “Sempre hem defensat que aquesta qüestió no era un tema de solidaritat entre territoris, sinó de justícia. No tenia sentit que hi hagi pobles amb problemes d’abastiment hídric quan pertanyen a una conca amb un excedent de 600 hectòmetres cúbics. Només ens quedava reivindicar el que era el nostre i, a força d’esforç i constància, ho hem aconseguit “, ha assenyalat el president de la Diputació de Castelló. De fet, aquesta demanda es deu al fet que la comarca dels Ports pateix al llarg dels últims anys greus dificultats de proveïment d’aigua potable, sobretot en èpoques estivals, com a conseqüència de perllongades sequeres. A més, aquests problemes s’han vist agreujats per les pròpies característiques hidrològiques de les deus i pous que disposaven per al seu proveïment. Així, el president de la Diputació de Castelló i el president de la CHE han obert un temps de treball, en què tècnics de la institució provincial i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre treballaran en l’estudi i elaboració de projecte es que resolguin i garanteixin l’abastament d’aigua a la comarca dels Ports. Per la seua banda, el president de la CHE s’ha compromès amb el president de la Diputació a visitar la zona que es beneficiarà per aquest acord i definir l’àmbit d’actuació de les inversions abans de l’estiu de 2014. El president Moliner ha manifestat que se sent satisfet, ja que “portar l’aigua és portar la millor eina per al futur d’un territori”.

Font: La Marfanta

Article anterior

Article - 300.000 personas sin agua: #MarcaAguaEspaña

Següent article

Comunicat en relació al cànon de l'aigua i la compra de la col·lecció Santos Torroella per part de l'ajuntament de Girona

1 Comentari

  1. comunicacio2014asia
    28 febrer, 2014 en 1:32 am

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *