Sin categoría

LA CIUTADANIA EUROPEA CONTRA LA DISPOSICIÓ ADDICIONAL VIGÈSIM SÈPTIM A DE LA LLEI GENERAL DE PRESSUPOSTOS PER A 2017 #ShameSpanishGov

logoAeVlogoEPSUlogohumanright  LOGORAP

LA CIUTADANIA EUROPEA CONTRA LA DISPOSICIÓ ADDICIONAL VIGÈSIM SÈPTIMA

DE LA LLEI GENERAL DE PRESSUPOSTOS PER A 2017

Electes de les administracions europees i ciutadans del moviment europeu de l’aigua manifesten al ministre Montoro el seu rebuig a la disposició addicional vigèsim sèptima de la Llei dels pressupostos generals per a 2017.

A partir del divendres 12 de maig tindrà lloc una campanya organitzada pel Moviment Europeu de l’Aigua en el qual està integrat Aigua és Vida i la Red de Agua Pública, conjuntament amb la Federació Sindical Europea de Serveis Públics (EPSU) que fou l’espina dorsal de la Iniciativa Ciutadana Europea pel Dret Humà a l’aigua en 2012 (www.right2water.eu). Aquesta campanya està destinada a manifestar el seu rebuig a la Disposició Addicional vigèsim sèptima de la Llei General de Pressupostos per a 2017 perquè atempta contra l’autonomia municipal, limita els drets laborals, impedeix la remunicipalització dels serveis públics restringint dràsticament la democràcia en tant que els ciutadans o els seus representants electes no podran optar per models de gestió públics una vegada siguin privatitzats.

Amb aquesta campanya, la ciutadania europea dirigeix aquest rebuig directament a Cristobal Montoro, actual Ministre d’Hisenda i Funció Pública, mitjançant la tramesa de correus electrònics a la adreça electrònica del Ministre en el Congrés dels Diputats i forma part d’una sèrie d’accions que Aigua és Vida i la Red Agua Pública realitza en les nacions, regions i autonomies de l’Estat espanyol amb el mateix objectiu.
El Moviment Europeu de l’Aigua destaca la seva sorpresa davant la inoperància del Govern d’Espanya davant els casos de corrupció que han sorgit en l’entorn de l’aigua (Casos Pokemon i Lezo, fonamentalment), especialment quan a França, quan varen sorgir casos semblants lligats a concessionàries d’aigua els anys 90 del segle passat, obligaren a canviar el model de regulació del sector i impulsaren la remunicipalització en moltes ciutats com París, Montpellier o Grenoble. Davant aquest fet a Espanya, lluny de qüestionar el model, es pretén blindar els interessos de les multinacionals implicades en els processos de corrupció.

En aquest sentit, els moviments socials, reivindiquen, tal com es recull al Pacte Social per l’Aigua, models de gestió pública, transparent i democràtica on els serveis del cicle urbà de l’aigua es configuren en un jaciment important per a la generació de nous llocs de treball i el manteniment dels ja existents evitant, en tot cas, la precarització de les condicions de treball i garantint la seguretat de les persones treballadores. Les Administracions Locals, i la representació legal de la plantilla, conjuntament amb les organitzacions sindicals més representatives, hauran de consensuar i acordar les mesures oportunes que garanteixin els drets del personal, les condicions de qualitat, seguretat i l’estabilitat en els llocs de treball.

Per la qual cosa us demanem que escriviu al ministro de Hacienda, Cristóbal Montoro: cristobal.montoro@congreso.es

Con el siguiente mensaje:

Estimado Señor Ministro,

Por la presente le manifiesto mi rotundo rechazo a la Disposición Adicional 27 de la ley de Presupuestos de 2017 que, de aprobarse, supondrá una drástica restricción de la democracia local y la imposibilidad de avanzar en la implementación del derecho humano al agua en su país y por lo tanto en Europa ya que supondrá un freno a los procesos de remunicipalización.

Atentamente,

Més informació:
Aigua és Vida és una plataforma formada per Organitzacions de la Societat Civil de procedència variada: associacions de veïns i veïnes, sindicats, entitats ecologistes, de solidaritat internacional, entre d’altres. Podeu veure les organitzacions adherides a la plataforma clicant aquí.
Tot i que Aigua és Vida actua bàsicament en territori català, dóna suport i es coordina amb altres moviments socials tant a nivell estatal com internacional.
Si voleu contactar amb la plataforma Aigua és Vida escriviu a: *aiguaesvida@gmail.com*

Article anterior

Nou Moviment Socioambiental local de l'Aigua: La @TaulAiguaMollet es presenta el proper 17M

Següent article

Obertes Incripcions #3aÀgoraAigua. 27 de Maig de 2017. Girona.

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *