Notícies

La comissió sobre Aigües de Girona, en punt mort

No hi ha calendari per a les següents compareixences i CUP i ICV es plantegen anar directament a Fiscalia

Ja fa més de tres mesos que els grups municipals de l’Ajuntament de Girona van acordar crear una comissió per investigar el funcionament d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa), arran de les irregularitats detectades per una auditoria encarregada pel consistori l’any 2012. A hores d’ara, però, la comissió es troba en un punt mort. Tant, que els grups de l’oposició es comencen a posar nerviosos i alguns amenacen en portar el cas directament a Fiscalia.

Quan van crear la comissió, tots els grups van acordar mantenir el contingut de les reunions en secret fins que s’haguessin acabat totes les compareixences. Tot i això, aquest «pacte de silenci» va entrar en crisi fa aproximadament un mes, quan algunes filtracions a les premsa de les dues sessions celebrades van fer perillar seriosament la continuïtat de la comissió. Finalment, els diferents partits van decidir continuar endavant, tot i que la CUP ja es va desmarcar de la majoria i va decidir publicar les actes de les sessions. De moment ja ha distribuït la primera, en què van comparèixer els responsables d’Efial, mentre que la segona acta -en què el gerent d’Agissa, Narcís Piferrer, es va sotmetre a les preguntes dels grupsencara no s’ha fet arribar als partits.

Però malgrat que els diferents partits van decidir tirar endavant la comissió, tant la CUP com ICV denuncien que actualment aquesta es troba en un punt mort. Segons assenyalen, la data prevista finalitzar la comissió era el 15 de març, però a hores d’ara no tan sols no s’ha acabat, sinó que ni tan sols hi ha calendari previst per a les compareixences que falten. El portaveu d’ICV, Joan Olòriz, creu que el principal problema de la comissió ha estat «la lentitud de les compareixences, que com el Guadiana a voltes desapareix sense deixar rastre per reaparèixer més lluny, en definitiva més tard». En aquest sentit, lamenta també el retard a l’hora de publicar l’acta de la darrera reunió, que encara no tenen malgrat que ell mateix la va demanar a l’alcalde en el ple de dilluns passat.

«Fa un mes es va voler matar la comissió, i ara s’està morint d’inanició. No s’han programat encara les dues compareixences que resten», assenyala Olòriz, tot afegint que «si no ens en sortim, l’únic camí que ens restarà serà fiscalia, amb els instruments que té al seu abast». El dirigent ecosocialista creu que seria millor que ho fes l’Ajuntament, però si no diu que estan disposats a fer-ho d’ICV. En aquest sentit, però, no estaran sols, ja que la CUP també ha començat a recopilar documentació per portar-la a Fiscalia.

Font: Diari de Girona

Article anterior

[video] ‪#‎SOSDelta‬ Campanya pels Sediments. On se queden lo 99% dels Sediments?

Següent article

Presentació d'analítiques de nitrats de les fonts (Osona i Lluçanès)

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *