Sin categoría

La CONFAVC celebra els 25 anys amb una jornada de debats sobre el passat, present i futur del moviment veïnal

Aquest 25 de gener la Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC) celebra els seus 25 anys d’existència amb una jornada on confluirà la revisió del passat, present i futur del moviment veïnal i les AV.

Hora i Lloc: 9- 14.30 hores, sala d’Actes de Drassanes de Barcelona (Avinguda Drassanes, s/n)

Aquesta celebració, que es farà a la Sala D’actes de Les Drassanes de Barcelona, està vertebrada a partir de diferents taules rodones entorn de temes com la història del moviment veïnal dins dels moviments socials – amb l’ historiador Xavier Domènech-; la participació ciutadana – amb el politòleg Joan Subirats-, i les potencialitats de la lluita als barris en la era d’Internet, amb l’expert en sobirania tecnològica Àlvaro Cano.

La jornada es clausurarà amb una taula rodona “Teixint Xarxes” on estan convidades diferents persones representants dels moviments socials pertanyents a l’economia social, amb Ivan Miró; a les lluites feministes, amb Betlem Cañizar; i a l’ecologisme i a la lluita per la gestió pública de l’aigua, amb Eloi Badia.

Un homenatge a les i als activistes veïnals històrics donarà el punt i final a la jornada, on també a mig matí està prevista la inauguració d’una exposició sobre “Les dones del moviment veïnal d’ahir i d’avui”, per a donar visibilitat al treball, moltes vegades silenciós i silenciat, d’activistes veïnals i les seves grans aportacions al barri.

Les Associacions Veïnals (AV) ja feia anys que funcionaven abans de la fundació de la CONFAVC al novembre del 1988, ja que moltes arrosseguem més de 40 anys d’història, però va ser en aquell moment quan algunes federacions i AV van decidir crear una organització pròpia que traslladés les demandes dels barris i es coordinessin per a treballar-les i vehicular-les sota una visió de país.

Actualment la CONFAVC agrupa 522 AV i 22 federacions, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida als barris, fortament sacsejada per la crisi econòmica.

Tríptic jornada

Més informació: Neus Ràfols, Comunicació CONFAVC; premsa@confavc.cat
93 260 89 80/ 653 79 43 50.

Article anterior

Vídeo - La Historia del Agua Embotellada

Següent article

Agbar retirada de la gestió de l'aigua

1 Comentari

  1. […] vía La CONFAVC celebra els 25 anys amb una jornada de debats sobre el passat, present i futur del movime…. […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *