Dret humà a l'aigua i al sanejamentGovernança

La defensa de la gestió pública de l’aigua uneix @AdaColau i @AlfredBosch

Font: La Vanguardia. BARCELONA. Redacció i agències

Representants d’entitats i partits a l’esquerra del PSC van subscriure ahir el Pacte Social de l’Aigua a Catalunya, impulsat per la plataforma Aigua és Vida, i van assumir el compromís d’impulsar una gestió pública integrada i participativa del cicle integral de l’aigua. Entre els signants hi ha dos candidats a l’alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch (ERC) i Ada Colau (Barcelona en Comú). A més a més, van formalitzar el seu suport al document el secretari general d’ICV, Joan Herrera; el membre d’EUiA i de la Mesa del Parlament, David Companyon; l’integrant del consell ciutadà català de Podem Óscar Guardingo; la número dos de CUPCapgirem Barcelona, Maria Rovira, i el líder de Procés Constituent, Arcadi Oliveres.

El document es va presentar a la seu de la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) i té el suport,  entre d’altres entitats, de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, CC. OO., CGT, la Plataforma de Defensa de l’Ebre, el Grup de Defensa del Ter, Som el que Sembrem i la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona. Tots reivindiquen un model de gestió pública i exigeixen a la Generalitat i als ajuntaments que desenvolupin un model de gestió pública i comunitària a tot Catalunya. Els impulsors afirmen també que, sense interessos privats, no s’hauran de repartir beneficis entre accionistes, així que, amb una gestió pública, els ingressos es podrien destinar íntegrament a sufragar els costos del servei i a inversions relacionades amb el mateix.

Moisès Subirana, membre d’Aigua és Vida, va criticar que la gestió privada de l’aigua suposa un encariment del 25% de mitjana per al ciutadà. Els polítics presents en l’acte van afirmar que la gestió de l’aigua serà una de les seves prioritats on governin després de les eleccions municipals del 24 de maig.
Partits d’esquerra es comprometen que aquesta qüestió sigui prioritària a tot arreu on governin

Alfred Bosch va subratllar que no s’ha de fer ni un pas enrere en la titularitat pública de la gestió de l’aigua, perquè també forma part de la defensa de la sobirania. Ada Colau va criticar que “la privatització ha estat un fracàs a l’hora de garantir drets” i va apostar per “remunicipalitzar” la gestió de l’aigua a Barcelona.

Joan Herrera va dir que “el combat per la llibertat del país és el combat per la gestió pública de l’aigua”. Maria Rovira va cridar a “recuperar la sobirania en tots els àmbits” i va explicar que en el cas de l’aigua és en els municipis on s’ha d’entaular la batalla, conquerint-la de poble en poble a través de remunicipalitzar la gestió del servei. Arcadi Oliveres va demanar que es prengui consciència també sobre el consum privat.

Article anterior

[Comunicat] Vuit forces polítiques catalanes signen el Pacte Social de l'Aigua davant de les eleccions municipals

Següent article

[vídeo] Presentació del Pacte Social per l'Aigua a Catalunya. Via: @sicomtelevisio Solidaritat i Comunicació.

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *