Notícies

La Generalitat ha d’indemnitzar la Hidroelèctrica amb més de 4 M

El Suprem desestima el recurs de cassació contra la reclamació de responsabilitat patrimonial que l’empresa exigeix

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs de cassació presentat per la Generalitat, que haurà d’indemnitzar la Hidroelèctrica de Xerta amb més de 4 milions d’euros.

Després de diversos litigis que s’arrosseguen des de fa més de vint anys, aquest darrer recurs respon a la reclamació de responsabilitat patrimonial que l’empresa exigeix després del segon intent de la Generalitat de declarar l’Assut de Xerta com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), en la categoria de monument històric.
Després que tant el TSJC com el Suprem anul·lessin la declaració de BCIN per «falta de competència» de la Generalitat, l’empresa reclama una indemnització pel retard en la posada en marxa de la línia elèctrica de la central.

Lucre cessant
Amb la desestimació del recurs de cassació, el Tribunal Suprem ratifica la sentència, del 28 de juny del 2013, del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que ordenava a la Generalitat a pagar una indemnització total de 4.094.281,52 euros a la Hidroelèctrica de Xerta. La reclamació acceptada pel tribunal correspon al ‘lucre cessant’, és a dir, els ingressos deixats de percebre per la facturació de l’energia elèctrica per part de l’empresa.

Segons la sentència judicial, datada del passat 28 de setembre de 2015, es considera provat que la segona declaració de BCIN, que finalment va ser anul·lada en ferm l’any 2005 i ratificada pel Suprem l’any 2008, va obligar a la Hidroelèctrica de Xerta a aturar les obres iniciades per la línia elèctrica que havia de sortir de
la central i anar fins a la xarxa de distribució.

El tribunal deixa clar que la indemnització no és per la construcció de la central, sinó que la reclamació se centra en la línia elèctrica d’alta tensió que connecta l’electricitat produïda per la central amb la companyia distribuïdora.

Els més de 4 milions d’euros és el càlcul fet pel que ha deixat d’ingressar la Hidroelèctrica entre l’agost del 2001 i el juliol del 2003.

Font: Diari de Tarragona

Article anterior

El Gobierno catalán reclama a ATLL que rebaje un 0,7% el precio de su agua en 2016

Següent article

El Ple de Deltebre declara el seu rebuig al Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *