Sin categoría

Notícia – La junta de preus ha aprovat la pujada de tarifes de l’aigua proposada per l’ATLL

Font: Catalunya Press

En una decisió molt controvertida, ja que afavoreix els interessos d’Acciona, l’empresa adjudicatària del concurs, que ha estat acusada d’oferir-hi un preu temerari, la Junta de Preus ha aprovat la proposta del consell de la ATLL, encara publica, de pujar el el preu de l’aigua en un altre 13,7 per cent que suma a una altra pujada anterior que en alguns municipis metropolitans van arribar fins al 70%.

A partir d’ara seran els tribunals els que s’ocupin de resoldre una situació que s’escapa a qualsevol lògica empresarial i política.

Al juliol, a més Catalunyapress avançava que s’anava a produir la tercera pujada del rebut de l’aigua i en aquells moments les raons adduïdes per a aquest increment de preu tenien a veure amb que els augments dels costos no s’havien repercutit en el rebut de l’aigua durant els últims cinc anys, malgrat la recomanació de la directiva marco europea de l’aigua. Amb aquesta pujada sembla ser que es volia ajudar a re equilibrar les deteriorades finances de l’ATLL, “evitant posar en perill la continuïtat del proveïment per 4,5 milions de catalans i començar a reduir el dèficit, proper als 663 milions d’euros”.

Cal recordar que en aquell moment des de ATLL van negar en reiterades ocasions que estigués previst un augment de les tarifes, però tal com els vàrem informar, va haver pujada al juliol . A tot plegat cal sumar-li que la Generalitat ja ha augmentat dues vegades el cànon de l’aigua durant el darrer any, la primera un 8,5% i la segona un 3% per al consum bàsic i un 12% per als consums més alts, uns increments que s’han traduït en pujades diferents en el rebut, en funció del municipi. A aquestes pujades cal afegir les del mes de juliol i aquesta nova que es diu serà propera al 13,7%.

Article anterior

FCC també recorre contra la creació de l'empresa mixta AGBAR - AMB

Següent article

Notícia - La factura de l'aigua en alta puja el 44% de mitjana des de l'inici de la privatització d'ATLL

Sense comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *