Ebre

La PDE avisa l’Estat que perdrà fons europeus si no revisa els cabals de l’Ebre

LA COMISSIÓ EUROPEA HAURIA TRAMÈS UNA LLISTA AMB 50 RECOMANACIONS

La Plataforma en Defensa de l’Ebre assegura que la Comissió Europea ha tramès al govern espanyol una llista d’unes 50 recomanacions que ha d’incloure en la revisió del Pla Hidrològic de l’Ebre -un procés que ha d’acabar abans de finals d’anycoincident, en bona mesura, amb els plantejaments que el moviment social antitransvasament i les organitzacions ecologistes havien traslladat a Brussel·les.

L’informe europeu sobre la revisió del pla aprovat el febrer de 2014 posa en qüestió no només el 95 metres cúbics per segon de cabal al tram final de l’Ebre i el Delta, sinó també la capacitat dels embassaments i les 465.000 noves hectàrees de regadiu previstes.

Segons la PDE l’executiu estatal té l’obligació d’incloure aquestes prescripcions si no vol qüestionar l’Acord Marc comunitari, comprometent la percepció d’una considerable quantitat de fons europeus destinats a infraestructures i medi ambient els pròxims anys.

La PDE entén que la pressió de Brussel·les por ser la via més plausible per redreçar un pla al qual s’oposa frontalment i que, considera, una sentència de mort pel tram final del riu.

Font: Diari de Tarragona

Article anterior

Dos mesos per validar el Pla del Cogulló de Sallent

Següent article

L'aliança contra la Pobresa Energètica fa visible un drama